Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: PNL rămâne la guvernare

Tăriceanu: PNL rămâne la guvernare

Tăriceanu: PNL rămâne la guvernare
21 Mai 2007   •   13:56

Şedinţă tensionată la PNL, în contextul în care preşedintele filialei bucureştene, Ludovic Orban, cere trecerea partidului în opoziţie. Preşedintele liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat la sfârşitul Biroului Politic al partidului că s-a votat cu o largă majoritate pentru respingerea propunerii venite din partea lui Ludovic Orban. 31 de persoane au votat împotriva ieşirii de la guvernare, în timp ce ?pentru? au fost doar 2 voturi. ?În 2004, PNL şi-a asumat guvernarea, am demonstrat că ne putem onora angajamentele. Vom rămâne la guvernare şi nu se pune problema să dezertăm?, a subliniat Tăriceanu.

Liderul PNL a ţinut să precizeze că votul la referendum a fost strict pe tema demiterii preşedintelui, şi nu unul bazat pe subiecte adiacente, ?aşa cum s-a încercat să se speculeze?. El a anunţat că Partidul Liberal nu va face alte alianţe politice pentru o mjoritate, însă în perioada următoare liberalii vor începe discuţii pentru a se realiza reunificarea forţelor de centru-dreapta.

În ceea ce priveşte propunerea înaintată de Ludovic Orban, Tăriceanu a declarat că într-un partid democratic nu se pun în discuţie sancţiuni pentru astfel de afirmaţii. ?Nu mi se pare normal ca discuţiile să se facă prin intermediul media, dar nu vor exista sancţiuni?.

Tăriceanu a vorbit şi despre campania electorală. ?Strategia noastră a fost ca Guvernul să funcţioneze în continuare, chiar dacă preşedintele era suspendat. Probabil că unii se aşteptau la o implicare mai puternică a PNL, dar nu cred că România îşi permitea să se confrunte cu o situaţie ca cea din Ucraina?, a precizat el.

În replică, Ludovic Orban a asigurat că decizia pe care Biroul Permanent al partidului a luat-o nu poate fi pusă în discuţie. ?E o decizie pe care o respect şi căreia mă voi supune?. În consecinţă, ?voi continua să fac autostrăzi?.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close