Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: prefer o discuţie cu Blaga unei întrevederi cu Boc

Tăriceanu: prefer o discuţie cu Blaga unei întrevederi cu Boc

Miniştrii liberali şi-au prezentat astăzi raportul de activitate, în cadrul Delegaţiei Permanente. Printre principalele subiecte discutate s-a numărat şi problema pensiilor.

Tăriceanu: prefer o discuţie cu Blaga unei întrevederi cu Boc
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2007   •   11:56

"Nu este o măsură cu caracter electoral", a subliniat premierul, respingând ferm acuzaţiile legate de "aşa-zisa măsură populistă pe care o invocă PD". "Nu putem să nu mărim pensiile pentru PD ne acuză de populism". Majorarea punctului de pensie este justificată de creşterea economică din ultimii ani şi de aşteptarea populaţiei, a justificat Tăriceanu.

Şeful Executivului le-a răspuns şi celor care l-au acuzat că majorarea pensiilor nu e o măsură liberală. "PNL este preocupat să arate că are responsabilitatea tuturor segmentelor din societate".

Tăriceanu: asigur pensionarii că vom mări pensiile

În ceea ce priveşte votul uninominal, premierul a atras atenţia că "unele dintre partidele parlamentare care spun că susţin votul uninominal fac în realitate doar un joc dublu".

Premierul a vorbit şi despre relaţia cu partidele parlamentare. "Nu există niciun fel de înţelegere cu niciun partid. Relaţia cu PD a ajuns însă, din păcate, într-un impas, pentru că democraţii au ales să stea la remorca unei persoane care se află în afara jocului politic". Relaţia PNL-ului cu PD-ul va fi reluată numai atunci când partidul va fi condus de un politician serios, a declarat el, adăugând: "aş fi preferat să-l am pe Vasile Blaga partener de dialog şi nu pe Emil Boc".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close