Antena 3 CNN Politică Tăriceanu preocupat de Constituţia UE

Tăriceanu preocupat de Constituţia UE

Tăriceanu preocupat de Constituţia UE
20 Iun 2007   •   17:16
România merge la Bruxelles cu o poziţie despre Constituţia Europeană. Premierul declara miercuri seară că este o poziţie formulată de Ministerul de Externe şi acceptată, speră el, şi de preşedintele Traian Băsescu. Prim-ministrul a prezentat ideea, în linii mari, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare - susţine necesitatea păstrării elementelor esenţiale din proiectul Tratatului Constituţional al Uniunii Europene. Convocate pentru miercuri la Guvern, consultările urmau să se refere şi la Constituţia Europeană, aflată în impas. Dar poziţia României pare să fie deja bătută în cuie. Consiliul European începe joi la Bruxelles.

Poziţia premierului a fost contrazisă de reprezentanţii Partidului România Mare, care susţin că actualul proiect de constituţie europeană nu are în vedere caracteristicile fiecărui stat în parte.

Uniunea Maghiarilor din România a cerut ca poziţia României în dezbaterile pe tema Tratatului European să fie una care să garanteze dezvoltarea Uniunii Europene.

Partidul Conservator a cerut ca Tratatul Constituţional să păstreze valorile europene, aşa cum au fost ele stabilite încă de la formarea Uniunii.

Alegerile pentru Parlamentul European - în toamnă
În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, partidele par a fi de acord că acestea ar trebui să aibă loc la sfârşitul toamnei. Totuşi, sarcina stabilrii datei concrete revine guvernului, susţin social-democraţii.

PD a lipsit de la discuţii
Singurii absenţi de la discuţiile cu premierul au fost reprezentanţii Partidului Democrat. Democraţii au precizat că nu doresc să ia parte la astfel de consultări, pentru că premierul nu va ţine cont de părerea altora şi se va răzgândi în funcţie de modul în care PNL se situează în sondaje.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close