Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Promulgarea legii salariilor profesorilor, resposabilitate exclusivă a preşedintelui

Tăriceanu: Promulgarea legii salariilor profesorilor, resposabilitate exclusivă a preşedintelui

Tăriceanu: Promulgarea legii salariilor profesorilor, resposabilitate exclusivă a preşedintelui
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
05 Mai 2009   •   18:25

Promulgarea Legii măririi cu 50% a salariilor profesorilor nu este eroarea întregii clase politice, ci o greşeală flagrantă şi evidentă care aparţine în exclusivitate preşedintelui Traian Băsescu, a susţinut fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.
Fostul premier a apreciat că scuzele formulate acum de preşedintele României în ceea ce priveşte promulgarea Legii salarizării cadrelor didactice sunt o "încercare de păcălire a românilor" şi o "scuză pentru vina de a fi ajuns într-o fundătură morală fără precedent".
"Preşedintele Băsescu a ales să pună pe primul plan interesul său politic, electoral. Nu l-a interesat niciodată ce este mai bine pentru România pe termen mediu sau lung. A crezut că cel mai important lucru este ca partidul său, PDL, să câştige cât mai multe voturi. Acest calcul simplu a stat în spatele promulgării legii, iar scuzele de acum, afirmaţiile de genul "nu am ştiut ce va urma" nu repezintă decât o încercare de păcălire a românilor, o minciună şi o încercare de scuză pentru vina de a fi ajuns într-o fundătură morală fără precedent", a afirmat Tăriceanu, prin intermediul unui comunicat de presă.
Tăriceanu a reamintit că, în calitate de prim-ministru, i-a atras atenţia şefului statului în repetate rânduri, prin scrisori oficiale, cu privire la imposibilitatea suportării din bugetul de stat a măririi salariilor profesorilor.
"I-am adresat scrisori oficiale în 1, 16 şi 22 octombrie 2008 punându-i la dispoziţie date economice concrete şi cifre care arătau faptul că bugetul de stat nu îşi putea permite mărirea salariilor profesorilor cu 50%. Tot în acea perioadă, în calitate de prim-ministru în funcţie, am atras atenţia public cu privire la faptul că întreaga lume este afectată de o criză economică extrem de gravă, iar România nu va putea rămâne la nesfârşit ferită de efectele acestei crize", a apreciat liderul deputaţilor PNL.
În opinia fostului prim-ministru liberal, "ar fi fost corect şi demn ca preşedintele să-şi asume răspunderea doar în nume personal, eventual şi în numele aliaţilor săi politici din PDL şi PSD care în octombrie-noiembrie 2008 încercau să câştige voturi la umbra semnăturii prezidenţiale puse pe legea salarizării cadrelor didactice", şi nu în numele Guvernului PNL-UDMR.
"Nu cred că este bine ca preşedintele să vorbească în numele nostru şi al membrilor Guvernului pe care l-am condus, pentru că nu ne reprezintă, nu am avut aceeaşi viziune asupra guvernării, nu am fost de acord cu el şi am spus public acest lucru", a mai spus Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close