Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: PSD îi face jocul lui Băsescu

Tăriceanu: PSD îi face jocul lui Băsescu

Tăriceanu: PSD îi face jocul lui Băsescu
06 Iun 2007   •   07:47

Premierul Călin Popescu Tăriceanu spune că în acest moment ?se fac eforturi supraomeneşti, cu costuri politice mari? pentru schimbarea Guvernului. Într-un interviu publicat astăzi în cotidianul ?România Liberă?, prim-ministrul vorbeşte din nou despre relaţia sa cu preşedintele Băsescu. Cu două zile înainte de convocarea de către preşedinte a unor noi consultări la Cotroceni, care să aibă ca temă schimbarea Guvernului, şeful Executivului susţine că ?PSD are o problemă pe care trebuie să şi-o rezolve singur: vrea să-i facă jocul lui Traian Băsescu şi să ajungem la alegeri anticipate, sau nu?. Premierul spune că deocamdată Executivul are susţinere în Parlament, dar că odată cu introducerea moţiunii de cenzură de către PD, se va vedea dacă social-democraţii au negociat cu liberalii sau nu.
Tăriceanu:

?Nu există în momentul de faţă un acord care să dea un sprijin parlamentar actualului Guvern. (...) Sigur că un partid cum e PD, chiar dacă până acum o lună şi jumătate a fost în Guvern, vrea sa susţină o moţiune de cenzură şi rămâne să vedem ce se întâmplă în Parlament?. Premierul a negat că PSD a condiţionat susţinerea în Parlament a Cabinetului de introducerea în programul de guvernare a unor proiecte social-democrate.

Întrebat fiind dacă, în contextul actual, nu ar trebui să se împace cu preşedintele Traian Băsescu, premierul consideră că alte lucruri sunt mai importante. ?În calitate de premier şi preşedinte al PNL sunt preocupat de două lucruri: ca la nivel instituţional România să funcţioneze şi nu am refuzat niciodată o relaţie instituţională corectă cu preşedintele şi preocuparea PNL este calitatea actului de guvernare?.

Premierul Tăriceanu a vorbit şi despre contractul de consultanţă dintre PNL şi Arthur Finkelstein şi Tal Silberstein. Pentru analizele pe care le fac şi pentru consultaţă, Arthur Finkelstein şi Tal Silberstein primesc anual 330.000 de lei noi.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close