Antena 3 CNN Politică Tăriceanu semnează "rapid" demisiile

Tăriceanu semnează "rapid" demisiile

Tăriceanu semnează "rapid" demisiile
11 Apr 2007   •   07:40

Guvernul restructurat s-a reunit, miercuri, în prima şedinţă în noua structură a Cabinetului format doar din reprezentanţii PNL şi UDMR. Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind funcţionarea sa în noua formulă. Pe baza acestei ordonanţe vor fi adoptate ulterior hotărâri sau ordonanţe privind funcţionarea şi organizarea fiecărui minister în parte. Premierul Tăriceanu a insistat la începutul reuniunii pentru o bună colaborare între membrii Executivului. Un punct important a fost prezentarea lui Ilie Bolojan, fostul prefect al judeţului Bihor, drept înlocuitorul lui Radu Stroe la conducerea Secretariatului General al Guvernului. Aproximativ jumătate dintre agenţiile şi autorităţile coordonate sau subordonate Cancelariei primului-ministru şi Secretariatului General al Guvernului vor fi desfiinţate ori preluate de către alte instituţii, pentru ca aparatul executiv să fie suplu şi eficient.

Primul ministru i-a informat pe miniştri că l-a contactat telefonic pe preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, pentru o discuţie în care i-a cerut să urgenteze procedurile de adoptare a Legii A.N.I. Tăriceanu consideră că lupta împotriva corupţiei este o prioritate. ?S-au făcut progrese, dar mai sunt multe de făcut. Instrumentele prin care curăţăm viaţa publică de corupţie trebuie completate?. Premierul a subliniat că, de exemplu, la Ministerul Transporturilor, de acum înainte toate licitaţiile pentru proiecte vor fi făcute în prezenţa presei.

Primul ministru a precizat că există 4 linii directoare care trebuie să ghideze actualul Guvern: ridicarea nivelului de trai, infrastructura, educaţia şi agricultura.

Tăriceanu semnează chiar miercuri demisiile secretarilor de stat ai PD
Pe de altă parte, demisiile în bloc ale secretarilor de stat propuşi de Partidului Democrat şi numiţi de premier în funcţii executive, pe criterii politice, au fost transmise miercuri la Cabinetul primului-ministru, de către preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Tăriceanu a subliniat că va semna aceste demisii imediat, mai ales că pe unii dintre secretarii de stat democraţi voia demult să îi demită pentru că au avut o activitate nesatisfăcătoare.

Subsecretarul de stat PD Vasile Bran refuză să demisioneze
Secretarii de stat din PD au demisionat aşadar din funcţii, însă se pare că există o excepţie. Liderul deputaţilor democraţi, Cristian Rădulescu, a dat de înţeles că subsecretarul de stat de la Ministerul Mediului, Vasile Bran, nu ar vrea să demisioneze şi ar putea fi exclus din partid. ?Sunt unele pierderi care se întâmplă oricărui partid care trece în Opoziţie?, a comentat Rădulescu. El a precizat că dacă Vasile Bran nu îşi va da demisia din PD atunci va suporta rigorile statutului partidului.

Secretarii de stat care au reprezentat Partidului Democrat în Guvernul României sunt: Dănuţ Apetrei (Ministerul Agriculturii), Cosmin Popescu (Ministerul Economiei şi Comerţului), Ioan Ion (Ministerul Apărării), Maria Muga (Ministerul Muncii), Daniela Andreescu (Ministerul Muncii), Cătălin Dănilă (Ministerul Muncii), Constantin Dascălu (Ministerul Transporturilor), Ion Andreica (Ministerul Transporturilor), Mircea Toader (Ministerul Administraţiei şi Internelor), Bogdan Drăgoi (Ministerul Finanţelor Publice), Matei Dumitru (Ministerul Educaţiei şi Cercetării), Vasile Nistor (Relaţia cu Sindicatele) şi Petrişor Morar (Secretariatul pentru Revoluţionari).

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close