Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Sunt dezamăgit de cuvintele lui Băsescu

Tăriceanu: Sunt dezamăgit de cuvintele lui Băsescu

Tăriceanu: Sunt dezamăgit de cuvintele lui Băsescu
06 Iul 2007   •   20:45

Problema pensiilor a fost discutată vineri la Guvern. Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari. La dezbatere au fost prezenţi ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii, precum şi un secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor. Tăriceanu le-a spus reprezentanţilor pensionarilor că este dezamăgit de afirmaţiile şefului statului. ?Sunt dezamăgit de cuvintele pe care le-a rostit preşedintele, pentru că, la puţin timp după instalarea la Cotroceni, preşedintele Băsescu spunea că scoaterea românilor din sărăcie este o prioritate. Spunea că -citez- Ťdeja sunt bătrâni care atunci când vine poştaşul cu talonul de pensie întreabă de ce n-a venit pensia, aşa cum au promis-o Băsescu şi Tăriceanu în campania electorală ?ť?, a spus Tăriceanu.

El a arătat că îi pare rău pentru că şeful statului a făcut o paralelă între ceea ce s-a întâmplat în perioada Guvernului condus de Adrian Năstase şi promisiunile neacoperite ale acestuia şi noua guvernare.

Primul ministru le-a dat asigurări pensionarilor că în mod sigur, anul viitor pensiile vor fi mărite în medie cu 43 %. Teoretic legea pensiilor ar trebui să ajungă vineri la preşedinţie, pentru promulgare. Băsescu a spus însă că va solicita guvernului să precizeze în mod clar care sunt sursele de finanţare pentru mărirea pensiilor, pentru a evita un eventual colaps al Fondului Naţional de Pensii în 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close