Antena 3 CNN Politică Tăriceanu susţine dezvoltarea rurală

Tăriceanu susţine dezvoltarea rurală

Tăriceanu susţine dezvoltarea rurală
10 Mai 2007   •   10:38

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit la Guvern cu mai mulţi primari din ţară. Printre subiectele abordate de aceştia s-au numărat infrastructura, sănătatea, educaţia şi dezvoltarea rurală. Premierul a precizat că România modernă nu poate să se bazeze pe o ţară în care discrepanţele persistă între zonele urbane şi cele rurale. Fondurile pentru proiectele de dezvoltare rurală au fost înfiinţate după inundaţiile din 2005, când o mare parte a infrastructurii a fost distrusă. Tăriceanu a susţinut că infrastructura este premisa de la care porneşte dezvoltarea localităţilor în mediul rural şi atragerea investiţiilor.

Primul ministru a precizat că are în vedere extinderea reţelei de telefonie în toată ţara şi că un punct prioritar este racordarea tuturor şcolilor la internet.

Programul de dezvoltare rurală nu este făcut pe criterii politice, ?la Cotroceni este o singură hartă, cea a României? a spus premierul. Acesta a mai menţionat că nu se aştepta ca acest program să aibă un asemenea succes şi că Guvernul a triplat sumele alocate iniţial. Tăriceanu a mai spus că fondurile au fost alocate transparent şi că 4 milioane de oameni vor beneficia de acest program.

În ceea ce priveşte fondurile europene, premierul a subliniat că există numeroase mecanisme care sprijină zonele puţin dezvoltate şi că majoritatea sumelor vor merge în administraţiile locale.

Bundaru Anca, Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close