Antena 3 CNN Politică 'Tăriceanu trebuia să negocieze cu PSD'

'Tăriceanu trebuia să negocieze cu PSD'

'Tăriceanu trebuia să negocieze cu PSD'
28 Mai 2007   •   21:25
EXCLUSIV ANTENA 3 - ?PSD mai are nevoie de o mică perioadă de penitenţă politică?, iar cel care susţine acest lucru este Ioan Rus, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat. Invitat la Antena 3, Rus a vorbit despre situaţia politică actuală şi a criticat vulnerabilităţile Guvernului Tăriceanu. Guvern care a beneficiat de altfel de susţinerea social-democraţilor. România nu putea sta neguvernată, ?ăsta e motivul pentru care am sprijinit această variantă?. ?În secunda 2 însă, Tăriceanu trebuia să înceapă negocierile cu PSD, ca să îşi găsească susţinere în Parlament. Lucru pe care nu l-a făcut?, acuză Rus. Liderul de la Cluj explică şi în ce constau negocierile: premierul trebuia să vină la masa discuţiilor cu o listă de principii liberale la care PNL era dispus să renunţe, pentru a le înlocui cu unele social-democrate.

?Guvernul e slab, foarte slab sau devastator de rău?
În situaţia de faţă, ?în care nu există nicio discuţie despre nimic?, pentru Guvern se profilează doar două soluţii: fie guvernul conduce aşa cum este situaţia, fie îşi dă demisia. Dar ?nu poate funcţiona aşa un guvern?, precizează Rus. Liderul PSD atrage atenţia că una dintre marile probleme cu care se confruntă România se află în sectorul economic. ?L-am auzit pe Tăriceanu că economia noastră duduie. Io zic că bubuie?, spune el, apreciind că ?un guvern sănătos la minte are o strategie?. Românii se integrează în Europa mai repede ca România, ori asta arată doar că ?Guvernul e slab, foarte slab sau devastator de rău, preşedintele nu a găsit soluţii iar partidele sunt incapabile?.

?Băsescu ne-a bătut la referendum fără drept de apel? - {a}basescu_rus{/a}
PSD nu este în poziţia în care să se viseze la guvernare. Rus atrage atenţia că momentul propice formării unui guvern a fost 2004. În acest moment, sondajele şi realitatea referendumului arată altceva: românii nu indică obligatoriu prezenţa PSD într-o structură guvernamentală. ?Băsescu ne-a bătut la referendum fără drept de apel, dar nu a făcut caz despre acest lucru, nu a venit cu aroganţă în faţa noastră la discuţiile de la Cotroceni?. În ceea ce priveşte lupta pentru suspendarea preşedintelui Train Băsescu, social-democratul a declarat că, de la un moment dat, ?entuziasmul a fost mai mare decât trebuia şi am reuşit un eşec de etapă?.

Citiţi PONTA VREA SĂ FIE MINISTRUL JUSTIŢIEI

Ioan Rus: PSD mai are nevoie de o mică perioadă de penitenţă politică ? {a}ioan_rus{/a}
Referendumul a fost un eşec de etapă ? {a}rus_28mai{/a}
Tăriceanu trebuia să negocieze cu PSD ? {a}ioan_rus_28mai{/a}

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close