Antena 3 CNN Politică Tensiuni în coaliția de guvernare: ALDE nu știa de scumpirile propuse de PSD. Nici PSD-iștii nu știau toți de această măsură

Tensiuni în coaliția de guvernare: ALDE nu știa de scumpirile propuse de PSD. Nici PSD-iștii nu știau toți de această măsură

Tensiuni în coaliția de guvernare: ALDE nu știa de scumpirile propuse de PSD. Nici PSD-iștii nu știau toți de această măsură
de M.Z.    |    08 Aug 2017   •   14:37

Sunt tensiuni în coaliția de guvernare PSD-ALDE, după ce măsura creșterii accizei la carburnați i-a luat prin surprindere chiar și pe oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cei de la ALDE spun că habar nu aveau de creșterea accizei, susțin oameni din partid.

Chiar și președintele ALDE și, totodată, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a primit cu surprindere vestea scumpirii carburanților, însă nu a vrut să facă declarații despre această intenție a Ministerului de Finanțe de a majora accizele.

Cu numai o zi înainte, a fost o ședință a coaliției de guvernare, însă nu s-a discutat despre acest subiect al majorării accizelor la carburanți.

În plus, reprezentantul ALDE desemnat să se ocupe de programul economic, deputatul Varujan Vosganian, abia marți a venit din concediu și spune că nu știa nimic despre această intenție a guvernului.

În această situație, este de așteptat ca propunerea PSD să fie respinsă de către partenerii de guvernare, ALDE. 

Rămâne de văzut și cum va evolua relația dintre cei doi șefi ai coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, având în vedere că măsura nu i-a fost comunicată șefului ALDE. Mai mult, numeroși reprezentanți ai ALDE se declară deranjați de acest lucru.

Nici PSD-iștii nu știau toți despre scumpiri

Mai mult decât atât, sunt și anumiți membri ai PSD care susțin că ei nu știau de aceste scumpiri.

Claudiu Manda, spre exemplu, senator PSD, susține că nu s-a discutat în partid despre această măsură.

La fel, ministrul Economiei, Mihai Fifor, spune că nu știa să se fi vorbit în guvern despre măsura creșterii accizelor la carburanți.

Este posibil ca în trecut să fi fost luată în discuție această măsură, dar nu s-a stabilit ca ea să ajungă un proiect de OUG, așa cum este acum pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Veste proastă pentru șoferii din România. Accizele vor creşte cu 22% pentru benzină şi cu 14% pentru motorină, potrivit noilor niveluri din proiectul de act normativ al Guvernului.


 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea accize scumpire carburanti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close