Antena 3 CNN Politică Theodor Stolojan a vrut alianţă cu PD

Theodor Stolojan a vrut alianţă cu PD

Theodor Stolojan a vrut alianţă cu PD
17 Iun 2007   •   12:01

Partidul Liberal Democrat condus de Theodor Stolojan ar dori să se alieze cu PD-ul, dar ar vrea să-şi păstreze şi identitatea liberală. Jurnaliştii de la ?Evenimentul Zilei? scriu în ediţia de astăzi că, în zilele următoare, liderii celor două formaţiuni se vor întâlni să caute soluţii, mai ales că alegerile europarlamentare se apropie.

PLD vrea un mare partid popular în care să-şi păstreze identitatea liberală, în timp ce liderii PD speră mai mult într-o absorbţie sau o colaborare în plan politic. Liberal democraţii nu vor să fie absorbiţi de democraţi, iar Theodor Stolojan spune că partidul său nu vrea să-şi piardă identitatea liberală. În acest fel, PLD încearcă o nouă polarizare a dreptei, adică să ajungă la o înţelegere cu democraţii, mai ales că ambele partide l-au sprijinit pe Traian Băsescu.

Nici până acum cele două partide nu ştiu exact dacă vor un partid sau o federaţie. În contraofensivă, PNL a decis să facă un pol de dreapta din care să facă parte PNŢCD şi AP. În acest sens, cele trei partide ar urma să semneze un document prin care să colaboreze şi să se sprijine reciproc.

Antena 3

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close