Antena 3 CNN Politică Topul celor mai bine păzite secrete din Parlament

Topul celor mai bine păzite secrete din Parlament

Topul celor mai bine păzite secrete din Parlament
19 Iun 2007   •   17:20

Instituţiile statului nu respectă legea privind accesul liber la informaţiile de interes public. Aşa susţine Institutul pentru Politici Publice Bucureşti, care, în ultimii ani, a solicitat de mai multe ori informaţii despre cheltuielile şi activităţile demnitarilor. Specialiştii au realizat un top al secretelor cel mai bine păzite din Parlamentul României. Potrivit Institutului, apogeul secretomaniei l-a atins Senatul. Instituţia nu a răspuns pozitiv niciunei cereri de informaţii publice. Cel mai bine ascuns secret sunt stenogramele şedinţelor Birourilor Permanente. A fost nevoie de un proces pentru ca acestea să fie făcute publice.


Printre cele mai bine păzite secrete din Camera Deputaţilor şi Senat se numără voturile parlamentarilor la şedinţele din plen sau în şedinţele comisiilor, lista celor 4.500 de beneficiari ai ecusoanelor pentru maşini, precum şi situaţia deplasărilor în străinătate ale parlamentarilor.


La fel de bine ascunse sunt listele de prezenţă ale parlamentarilor. Anul trecut, Institutul pentru Politici Publice a dat în judecată Senatul şi Camera deputaţilor în cinci cazuri.


Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close