Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, despre ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale: „Sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda să mint”

Traian Băsescu, despre ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale: „Sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda să mint”

Traian Băsescu, despre ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale: „Sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda să mint”
08 Feb 2017   •   10:56

Fostul presedinte Traian Băsescu a vorbit, la postul de radio NapocaFM, despre ordonanța de urgență 13 a Guvernului Grindeanu.

„Eu aș putea să dau apă la moară pe acest subiect, însă sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda… să mint. În realitate, chiar Hotărârea 405/2016 a Curții Constituționale, hotărâre prin care s-a cerut modificarea art.297 din Codul Penal, care vizeaă abuzul în serviciu și se vorbește de nevoia unei limitări. Adică, de la ce daună e infracțiune? De la un leu, de la doi?”, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că guvernul Grindeanu a avut temei juridic și constituțional pentru modificarea unor articole din Codul Penal și de Procedură Penală și acel temei constă în existența a 55 de hotărâri ale Curții Constituționale, emise în 2014, 2015 și 2016, care trebuiau respectate în maxim 45 de zile și pe care le-au nesocotit toate guvernele și Parlamentele. Acestui temei i se mai adaugă și cel constituit de Directiva 343 a Uniunii Europene, care impune României să modifice alte 10 articole din C.P. și de Procedură Penală până la 1 aprilie 2018. El a criticat însă guvernul că nu a explicat oamenilor motivele modificării acestui articol și nu a argumentat temeinic valoarea plafonului.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close