Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, din nou la Consiliul discriminării. Vezi ce afirmaţie i-a atras citaţia de data aceasta

Traian Băsescu, din nou la Consiliul discriminării. Vezi ce afirmaţie i-a atras citaţia de data aceasta

Traian Băsescu, din nou la Consiliul discriminării. Vezi ce afirmaţie i-a atras citaţia de data aceasta
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    27 Sep 2011   •   16:35

Preşedintele României a fost citat pentru a se prezenta la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ca urmare a declanşării unei anchete după afirmaţiile făcute de Traian Băsescu privind familia regală şi eventualii ei urmaşi cu dizabilităţi, informează Mediafax.

Sesizarea care a declanşat ancheta a fost făcută organizaţa non-guvernamentală, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

În cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele a făcut următoarea afirmaţie "80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?".

Conform senatorului social-democrat, preşedintle a făcut afirmaţii cu privire la capacitatea de a conduce o ţară a unui urmaş al monarhiei care s-a născut cu dizabilităţi. "Având în vedere faptul că au fost foarte mulţi lideri politici din istoria lumii care au avut diverse dizabilităţi, dar asta nu i-a împiedicat să conducă popoare, cred că este o afirmaţie discriminatorie", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD consideră ca, dacă votul de la CNCD nu va fi politizat, va exista cel puţin o amendă pentru declaraţia preşedintelui.

Citeşte şi Turcan: Sesizările la CNCD cu privire la declaraţia lui Traian Băsescu au substrat politic
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close