Turcan: Moţiunea PSD nu va trece. Vom ajunge la alegerea primarilor în două tururi

de A.M.P    |    17 Ian 2020   •   09:12
Turcan: Moţiunea PSD nu va trece. Vom ajunge la alegerea primarilor în două tururi Foto: Agerpres

Viceprim-ministrul Raluca Turcan şi-a exprimat convingerea că nu va trece moţiunea pe care PSD intenţionează să o depună, după ce Guvernul a anunţat că îşi va angaja răspunderea în Parlament cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Moţiunea iniţiată de PSD pe acest subiect nu va trece. Vom ajunge la alegerea primarilor în două tururi, cel mai probabil, şi vom continua angajările de răspundere, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate. Angajări de răspundere pe proiecte foarte curajoase, aşteptate de oameni, blocate de PSD, sufocate de PSD", a declarat ea la un post de televiziune.

Turcan a explicat totodată opţiunea Guvernului de a nu adopta o ordonanţă de urgenţă privind alegerea primarilor în două tururi, apreciind că PSD ar fi urgentat procedurile în Parlament, în vederea respingerii OUG.

"Dacă, să spunem, am fi dat ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi, cel mai probabil, PSD - pentru că respinge această variantă - ar fi urgentat toate procedurile în Parlamentul României, ar fi respins ordonanţa şi ne-am fi trezit că ajungem în buza alegerilor cu aceeaşi variantă de alegeri", a spus ea.

Totodată, Turcan a susţinut că o sesizare la CCR privind alegerea primarilor în două tururi nu ar avea "consistenţă".

"În momentul în care am pornit această - aş spune - avalanşă de măsuri guvernamentale, care să pună în acord guvernarea PNL cu aşteptările oamenilor, am luat în calcul toate posibilităţile. Bineînţeles că scenariile sunt cu variabile. În momentul de faţă toate analizele noastre ne arată că o asemenea sesizare nu are consistenţă. Avem şi un plan alternativ, dar pe care permiteţi-mi să nu vi-l detaliez acum", a mai spus ea. 
 

Sursă: Agerpres
ExitPOLL
x close