Antena 3 CNN Politică UDMR l-a desemnat pe Iuliu Winkler ca ministru al Comunicaţiilor

UDMR l-a desemnat pe Iuliu Winkler ca ministru al Comunicaţiilor

UDMR l-a desemnat pe Iuliu Winkler ca ministru al Comunicaţiilor
26 Iul 2007   •   13:22

UDMR l-a desemnat pe Iuliu Winkler pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Portofoliul nu este vacant deşi preşedintele Băsescu l-a suspendat pe Nagy Zsolt. Acesta a declarat că nimeni din UDMR nu i-a solicitat demisia din funcţia de ministru, subliniind că aceasta reprezintă un gest unilateral de voinţă. Reamintim că ministrul Comunicaţiilor, cercetat, iniţal, pentru spionaj şi trădare, a fost suspendat din funcţie la 11 iunie de preşedintele Traian Băsescu, iar pe 26 iulie expiră termenul legal de 45 de zile în care procurorii trebuie să dea o soluţie în acest caz.

Pe 19 iunie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea lui László Borbely, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, în funcţia de ministru interimar al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor, la propunerea primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Borbely l-a înlocuit pe Zsolt Nagy care a fost suspendat din funcţie, tot prin decret prezidenţial, pe data de 11 iunie. Suspendarea, aprobată de preşedintele Băsescu, a avut loc ca urmare a faptului că Zsolt Nagy se află în curs de urmărire penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional.

Antena3.ro

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close