Antena 3 CNN Politică UDMR nu a primit nici un semnal de la PSD şi îşi pune speranţele în PD-L

UDMR nu a primit nici un semnal de la PSD şi îşi pune speranţele în PD-L

UDMR nu a primit nici un semnal de la PSD şi îşi pune speranţele în PD-L
10 Dec 2008   •   11:21

Liderii UDMR nu erau prea veseli miercuri dimineaţă, dând senzaţia că participarea lor la guvernare nu este încă sigură. Surse din UDMR au declarat pentru Antena3.ro că nu s-a primit nici un semnal de la PSD, negocierile cu acest partid părând a fi blocate. Totuşi, UDMR-iştii au primit asigurări de la PD-L că se va încerca o mediere cu PSD pentru intrarea lor la guvernare. Udemeriştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că în viitoarea configuraţie guvernamentală li s-ar rezerva de către PD-L doar un minister de rangul doi. Ei se vor consulta din nou cu liderii din teritoriu pentru a vedea dacă vor mai participa la aceste negocieri sau vor opta pentru opoziţie.
"Am primit asigurări de la PD-L că vor încerca să convingă PSD că e nevoie de UDMR la guvernare. În acest moment nu contează funcţiile pe care le vom primi, ci acceptul de principiu de a guverna împreună cu PD-L", au declarat sursele citate pentru Antena3.ro. PSD anunţase că condiţia participării la guvernare alături de PD-L este neparticiparea UDMR. Principalii oponenţi din PSD în această chestiune sunt reprezentanţii filialelor din Ardeal.
UDMR supărat că PD-L vânează ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor
Potrivit surselor citate, liderii Uniunnii nu s-au arătat mulţumitţi cu perspectiva primirii unui minister de rangul doi. Negociatorii PD-L le-au pus în vedere că portofoliul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice nu poate fi cedat, având de ales între IMM-uri sau un alt minister mai puţin important, cumulat cu ceva posturi de secretariate de stat.
De altfel, conform unor surse din PD-L, pentru acest portofoliu Boc şi compania ar fi consimţit să cedeze la schimb PSD-ului ministerul Transporturilor.
Poziţia PD-L i.au făcut pe cei din UDMR că şi opoziţia este o variantă dacă nu sunt trataţi ca parteneri egali în aceste negocieri. De altfel, UDMR va convoca în această săptămână liderii din teritotiu şi o nouă şedinţa a Consiliului Permanent pentru a analiza dacă vor continua cu un nou mandat în aceste negocieri, în speţă dacă vor accepta propunerea PD-L de a ocupa un rol semnficativ mai mic în viitorul guvern, sau dacă vor opta pentru opoziţie.
PD-L şi UDMR fac amândouă parte din Partidul Popular European, acesta transmiţând semnale în România că ar prefera ambele partide la guvernare.
Marius Vulpe,Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri guvern
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close