Antena 3 CNN Politică UDMR nu va lansa mesaje anti-Băsescu

UDMR nu va lansa mesaje anti-Băsescu

UDMR nu va lansa mesaje anti-Băsescu
26 Apr 2007   •   16:49

UDMR nu îl va susţine, dar nici nu îl va ataca pe preşedintele suspendat în campania premergătoare referendumului. Preşedintele Marko Bela a precizat că liderii judeţeni ai Uniunii au căzut de acord ca mesajul UDMR să fie unul pozitiv, de susţinere a valorilor democraţiei. Reprezentanţii UDMR nu vor lansa atacuri la adresa niciunei persoane şi nu vor cere alegătorilor Uniunii să-l demită pe Traian Băsescu. Liderul Uniunii a spus cã electoratul va fi informat cu privire la contradicţia apărută între preşedinte şi Parlament, între preşedinte şi Guvern, UDMR exprimându-şi clar opţiunea pentru ?întărirea celorlalte instituiţii şi nu a celei prezidenţiale, aşa cum vrea şeful statului?.

Marko Bela şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că în campania pentru referendumul din 19 mai nu se va putea evita o luptă a dosarelor. ?Probabil nu se va putea evita în această campanie lupta prin dosare. UDMR nu va duce o astfel de luptă împotriva nimănui. Dar tocmai aceasta este problema esenţială: în aceşti doi ani nu s-a dus o luptă pe programe politice între partide, ci am avut parte de o luptă a dosarelor, a bileţelelor, a dosarelor Securităţii, a dosarelor de la Parchet?.

Pe de altă parte, Marko Bela consideră că în cazul în care referendumul este nevalidat din cauza absenteismului la vot, atunci ar fi corect ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. În plus, ?dacă Parlamentul mai vrea în viitor să sancţioneze preşedintele va avea instrumentele necesare, cu toate că eu nu aş vrea să se mai repete acest exerciţiu democratic, dar cu consecinţe extrem de grave, respectiv suspendarea preşedintelui?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close