Antena 3 CNN Politică UDMR va reclama "abuzurile" DNA la UE

UDMR va reclama "abuzurile" DNA la UE

UDMR va reclama "abuzurile" DNA la UE
09 Iun 2007   •   15:26

UDMR va reclama instituţiilor europene activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe care o acuză de abuzuri. Consiliul de Coordonare a Uniunii a adoptat o rezoluţie, prin care îl mandatează pe Marko Bela să sesizeze CSM şi forurile europene. Reprezentanţii UDMR consideră că, în ultima perioadă, procurorii DNA au abuzat de prerogativele legale, începând "anchete penale fără nicio bază" împotriva unor deputaţi şi senatori ai Uniunii. Ei susţin că faptele concrete ce constituie obiectul anchetelor fac parte din activitatea politică parlamentară şi că aleşii în cauză au încercat doar să obţină fonduri de la buget în favoarea circumscripţiilor proprii pentru obiective comunitare.

Pe de altă parte, preşedintele Marko Bela a anunţat că, până la sfârşitul acestei luni, va renunţa la funcţia de vicepremier al Guvernului. Marko a spus că, deşi unii i-au cerut să nu renunţe la funcţie, o va face totuşi şi că acesta este ultimul său cuvânt. ?Ca preşedinte al UDMR, nu pot accepta ca să arate cineva că totul e bine şi e în ordine, fiindcă deţinem funcţia de vicepremier?, a spus Marko Bela.

El a precizat că, deşi a condus de două sau de trei ori şedinţa de Guvern, iar pentru el a fost o cinste şi o onoare să ocupe funcţia de vicepremier, încă simte că: ?nu suntem la o egalitate adevărată?, cu partidele româneşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Preot alungat cu scandal din biserică, într-un sat din Iași
x close