Antena 3 CNN Politică Udrea: Băsescu a spus la Snagov să nu-l încurcăm şi să mergem în Opoziţie dacă nu vrem să impunem măsurile

Udrea: Băsescu a spus la Snagov să nu-l încurcăm şi să mergem în Opoziţie dacă nu vrem să impunem măsurile

Udrea: Băsescu a spus la Snagov să nu-l încurcăm şi să mergem în Opoziţie dacă nu vrem să impunem măsurile
24 Iun 2010   •   10:47

Democrat-liberalii pot trece în opoziţie dacă nu pot sau nu vor să susţină măsurile de austeritate le-ar fi comunicat preşedintele Traian Băsescu parlamentarilor acestui partid, la întrunirea de la Snagov. Ministrul Dezvoltării, liderul PDL Elena Udrea, a declarat, într-un interviu pentru "România Liberă", că şeful statului le-a cerut liderilor PDL să aleagă între funcţiile guvernamentale sau cele de partid, iar parlamentarilor să nu-l încurce când e vorba de aplicarea măsurilor de austeritate deoarece vrea un Guvern care să scoată ţara din criză.

"Preşedintele a spus la Snagov că nu trebuie să ţinem ocupate două funcţii: la Guvern şi la partid, pe principiul că, dacă nu iese una, poate iese cealaltă. Fiecare trebuie să aibă rolul lui: unii la conducerea partidului, alţii la guvernare. Recomandările preşedintelui sunt legate de ocazia pe care acesta o are să pună în aplicare reformele despre care a vorbit, acum are un Guvern care-i poate fi partener. Traian Băsescu ne-a spus, încă de data trecută: ŤNu este obligatoriu să staţi la guvernare, dacă nu vreţi sau nu sunteţi în stare să impuneţi aceste măsuri, nu mă încurcaţi. Mergeţi în opoziţie şi lăsaţi-mă să fac un Guvern capabil să scoată ţara din crizăť. ŤNu mă încurcaţiť, chiar aşa ne-a spus. Partidul trebuie să înţeleagă că reforma se face, nu se discută", a afirmat Udrea, citată de România Liberă.

Udrea a admis că există într-adevăr o nemulţumire a unor parlamentari faţă de unii miniştri, "dar la Snagov nu s-au vehiculat nume".

"Preşedintele ne-a mai spus că partidul trebuie să aibă propria lui viaţă şi să nu se confunde cu guvernarea, mai ales în această perioadă grea. Având în vedere măsurile dure pe care le-a luat Guvernul, e bine ca partidul să nu fie o anexă a Guvernului", a mai spus Udrea.

Întrebată dacă, în viitor, Emil Boc va rămâne la Guvern, iar la partidul îşi va găsi un nou preşedinte, Udrea a apreciat că  actualul lider de partid ar trebui asistat de  4-5 comunicatori aşa cum a şi sugerata Băsescu.

"Poate fi şi aşa. Cine este membru al Guvernului nu trebuie să aibă funcţii executive în partid. Eu am anunţat că nu vreau să fiu unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi care ar urma să conducă partidul după alegeri, fiindcă am foarte multă treabă la minister şi nu m-aş putea ocupa serios de ambele. A fost o idee repetată la Snagov: la partid să meargă o echipă care să se ocupe de organizarea partidului, de munca în partid. E o problemă care ar trebui să se rezolve înainte de vacanţa parlamentară. Partidul are un deficit de imagine din cauza măsurilor nepopulare luate, de aceea are urgentă nevoie de o echipă care să se ocupe de gestionarea partidului?, a arătat Elena Udrea.

Băsescu ar fi enunţat şi câteva nume la Snagov: ?Dădea exemplul celor care au venit în partid din societatea civilă. Cred că este foarte util ca aceştia să se implice mai mult: Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconski. Din aceeaşi echipă ar putea face parte şi Valeriu Stoica?, a amintit Udrea.

Întrebată pe cine ar prefera, Udrea l-a indicat pe Sever Voinescu: ?Sever Voinescu - e în Bucureşti, şi cred că Parlamentul i-ar lăsa destul timp să se ocupe de partid. Dezavantajul celorlalţi e că sunt la Bruxelles, dar şi ei trebuie ţinuţi mai aproape? a explicat ea.

În ceea ce priveşte pe parlamentarii care au votat împotriva Guvernului la moţiune, Udrea a apreciat că ar trebui excluşi din PDL, mai ales Teo Trandafir pentru care partidul a făcut deosebite eforturi pentru a fi aleasă deputat.

"Ar trebui să plece. Sunt unii care au greşit, dar cei care au votat cu ostentaţie împotrivă trebuie să plece: un partid nu stă în genunchi în faţa unui om. Nici nu vă imaginaţi câtă lume a muncit pentru ca Teo Trandafir să ajungă deputat. N-a fost corect ce a făcut" a suţinut ministrul.

Ea a evitat să vorbească despre posibilele beneficii de imagine pe care retragerea lui Blaga, Videanu şi Berceanu le-ar putea aduce partidului, Udrea arătând că nu este în măsură să vorbească despre imaginea acestora.

În altă ordine de idei, Udrea crede că, în 2020, România şi PDL ar putea fi pregătită pentru o femeie preşedinte, "dar trebuie să apară şi femeia care să intre într-o cursă care se transformă adesea într-un război murdar".

Ea susţine însă că în partid nu mai există nimeni care poate prelua rolul jucat de Traian Băsescu. "Nu. Nu putem spera să fim atât de norocoşi să găsim tot în PDL şi imediat încă un Traian Băsescu (...) Încercăm să ne descurcăm fără Traian Băsescu. E nevoie de un om foarte puternic. Partidul e mare, nu a avut timp să se omogenizeze, are mulţi parlamentari aleşi uninominal, mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene şi e foarte greu să fie puşi să lucreze împreună. Principala calitate va trebui să fie autoritatea, apoi, bineînţeles, să aducă un plus de valoare partidului" a conchis Udrea.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Udrea opozitie guvern
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close