x close

Udrea, de acord cu înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene. Ar putea fi realizat până în toamnă

de Antena3.ro    |    08 Iul 2011   •   18:18
Udrea, de acord cu înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene. Ar putea fi realizat până în toamnă Foto: INTACT Images

Elena Udrea a declarat vinerea aceasta că este de acord cu înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene şi consideră că acest lurcru ar putea fi realizat până în toamna acestui an, relatează Mediafax.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului a mai adăugat că nu ar fi interesată de conducerea noului minister, deoarece mai are destule lucruri de făcut la cel pentru care îşi desfăşoară activitatea în prezent.

"Ar ajuta un asemenea minister. În Polonia, spre exemplu, a mers foarte bine acolo accesarea fondurilor după ce au centralizat gestionarea fondurilor europene într-un singur minister. La ei s-a făcut la Ministerul Dezvoltării Regionale, a crescut rata de absorbţie. La noi se pune problema înfiinţării unui minister care să se ocupe de coordonarea tuturor programelor operaţionale, care să  ne reprezinte în relaţia cu Comisia Europeană, iar ministrul respectiv să se ocupe doar de fonduri europene. Cred că este o idee bună. Cel mai posibil la toamnă ar putea fi înfiinţat, că e nevoie de votul Parlamentului", a precizat Udrea.


Citeşte mai multe despre:

minister Elena Udrea infiintare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati