Antena 3 CNN Politică Udrea pe Facebook: Societatea civilă, alternativă la presă pentru mesajul PDL

Udrea pe Facebook: Societatea civilă, alternativă la presă pentru mesajul PDL

Udrea pe Facebook: Societatea civilă, alternativă la presă pentru mesajul PDL
25 Iun 2010   •   10:49

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea face lobby în continuare pe tema necesităţii rebrandurii PDL la capitolul comunicare. După ultima întâlnire la Snagov, interviuri în presă şi postări pe blog, a venit rândul Facebook-ului să devină propagator de astfel de mesaje. Secretarul executiv al PDL se pronunţă pentru o reînnodare a relaţiilor partidului cu societatea civilă, neglijată în ultimii ani, prin crearea crearea unei ?platforme de coeziune? la care să contribuie activişti de partid cu legături cu acest domeniu, precum Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Teodor Baconschi, Monica Macovei şi Cristian Preda. În opinia lui Udrea, soecietatea civilă  poate fi o alternativă viabilă de  transmitere a mesajului de reformă al PDL, mult mai bun şi mai eficient decât presa, deoarece trsturile mass-media  vor continua să bruieze  mesajul şi activitatea Guvernului Boc.

?Trebuie să avem tăria să recunoaştem că PDL riscă să îşi consume toate resursele de comunicare în actul de guvernare. Noi am fost întotdeauna un partid care a avut uşa deschisă pentru societatea civilă. Împreună am lansat teme de dezbatere, cum este cazul votului uninominal sau, mai recent, tema Parlamentului unicameral. În ultimul an, am uitat de această colaborare. Nu am închis uşa, dar am fost mai mult la Guvern, decât la partid? face Udrea mea culpa în numele PDL.

Ea propune reluarea legăturilor cu societatea civilă prin constituirea de către democrat-liberali ca Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Teodor Baconschi, Monica Macovei şi Cristian Preda a unei platforme de coeziune a societăţii civile, având drept axă centrală principii de reformă şi modernizare a statului.

?Cred că este timpul să reînnodăm relaţia pe care am avut-o cu societatea civilă şi aici colegi cum sunt Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Teodor Baconschi, Monica Macovei şi Cristian Preda au un rol esenţial. Ei sunt cei mai în măsură să mobilizeze o platformă de coeziune a societăţii civile, in jurul unor principii de reformă şi modernizare a statului? mai scrie Udrea.

Ea consideră că societatea civilă ar putea reprezenta o alternativă viabilă de dezbatere şi propagare a mesajului PDL de reformă mai bună decât presa, în condiţiile în care ?oricât am încerca, trusturile de presă vor continua să îşi promoveze agenda lor, iar mesajul Executivului va fi în cel mai bun caz bruiat?.

?Societatea civilă poate redeveni un partener al PDL şi ne poate spune cu obiectivitate unde am greşit sau ce trebuie să schimbăm, împreună. Dar pentru asta trebuie să deschidem din nou uşa şi să îi invităm înăuntru? conchide Udrea.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Udrea
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close