Antena 3 CNN Politică Udrea se aliază cu Mazăre pentru a da plajele primăriei şi hotelurilor

Udrea se aliază cu Mazăre pentru a da plajele primăriei şi hotelurilor

Udrea se aliază cu Mazăre pentru a da plajele primăriei şi hotelurilor
Sursa foto: litoral marea neagra
02 Feb 2009   •   04:57

Noul ministru al turismului şi-a exprimat susţinerea totală pentru demararea proiectului de transfer al plajelor în administrarea autorităţilor locale. În acest sens, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) începe luni demolarea tuturor barurilor de pe plajă. Dispoziţia a fost dată de noul director al instituţiei, consilierul judeţean PSD Laurenţiu Marin, numit în funcţie de noul ministru al mediului, constănţeanul Nicolae Nemirschi, şi susţinută explicit de ministrul turismului, Elena Udrea, scrie Evenimentul Zilei. Deşi operatorii au contract cu DADL pe zece ani, ei au fost somaţi ca, până luni, să demoleze construcţiile provizorii de pe nisip. Anunţul a fost făcut vineri de ministrul Nicolae Nemirschi, prezent la Constanţa împreună cu ministrul turismului, Elena Udrea, la o întâlnire cu hotelierii şi cu autorităţile locale.
?Este bine să cădem de comun acord asupra a ce trebuie să se întâmple cu plajele, mai ales că au fost nemulţumiri de la hotelieri, de la agenţiile de turism străine şi de la turişti?, a deschis discuţia primarul Constanţei, Radu Mazăre (PSD). El este, de altfel, chiar cel care urmează să intre în posesia plajelor de la Constanţa, conform proiectului de lege privind transferul plajelor de pe litoral de la Ministerul Mediului la autorităţile locale, promovat de fratele său, deputatul PSD Alexandru Mazăre.
Hotelierii l-ar fi rugat pe Nicolae Nemirschi ca plajele să intre pe mâna administraţiilor, iar acum proiectul se bucură şi de sprijinul noului ministru al Turismului. Elena Udrea a subliniat că nu rămâne ?decât să găsim modalitatea juridică? pentru ca aceste plaje să ajungă în folosinţa hotelierilor, prin intermediul administraţiei locale.
Sorin Greavu, chiriaşul a opt sectoare de plajă de pe litoral, a reclamat demersurile autorităţilor. ?Este un abuz de putere şi, cel puţin eu, mă voi bate până în pânzele albe în instanţă cu DADL?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close