Antena 3 CNN Politică Ultima zi pentru anunţarea candidaturilor la şefia PSD. Năstase, posibil competitor

Ultima zi pentru anunţarea candidaturilor la şefia PSD. Năstase, posibil competitor

Ultima zi pentru anunţarea candidaturilor la şefia PSD. Năstase, posibil competitor
18 Feb 2010   •   08:38

Începe numărătoarea inversă la PSD. Astăzi aflăm cine va intra în bătălia pentru şefia partidului. Liderul social-democrat Cristian Diaconescu a anunţat că îşi va depune candidatura. La rândul său, Adrian Năstase ar putea intra din nou în cursă, însă în anumite condiţii.

Cristian Diaconescu nu renunţă la candidatura pentru şefia PSD şi i-a îndemnat pe membrii organizaţiei Bucureşti să aibă grijă cu cine votează la Congresul extraordinar din 20 februarie.

"Ar fi foarte bine ca această echipă care va conduce PSD să fie aleasă pe criterii de competenţă, eficienţă politică şi în perspectiva unui viitor pe care eu îl doresc un pic altfel pentru PSD. Sunt consecvent, mi-am depus un program politic, e normal să continui de aceeaşi manieră", a declarat Diaconescu.

Întrebat dacă va depune, odată cu candidatura sa, şi o listă cu celelalte candidaturi ale echipei pe care doreşte să o formeze, aşa cum s-a stabilit iniţial, Diaconescu a negat.

"Cred că vor fi suficienţi colegi care se vor înscrie individual pe o listă deschisă, deci implicit pe un vot direct, uninominal şi împreună cu ei se poate realiza o politică de substanţă pentru PSD", a mai spus Diaconescu.

Năstase se gândeşte să intre iar în cursă

Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD proaspăt retras din cursa pentru şefia partidului, a anunţat, miercuri, la Târgovişte, că nu exclude varianta de a candida pentru un nou mandat. El a precizat, însă, că va face acest pas numai dacă motivele care l-au determinat să se retragă nu vor mai fi valabile.

"Sunt încă foarte multe lucruri neclare şi pentru mine şi pentru colegii din conducere. Mai avem încă de examinat la o şedinţă a Comitetului Executiv, vineri, unele dintre problemele importante de organizare. Să vedem dacă unele chestiuni vor fi corectate. Apoi să vedem statutul dacă va fi sau nu discutat, dacă modificările vor fi temperate sau ce se va întâmpla cu listele deschise, a fost astăzi o discuţie, dar care nu-mi dau seama în ce cadru s-a făcut. Am de examinat aceste chestiuni", a declarat Năstase, citat de Agerpres.

Social-democratul a mai spus că a fost contactat telefonic de mai multe persoane care au spus că îl susţin, printre care şi preşedinţi de organizaţii. În consecinţă, Năastse spune că o să se gândească la decizia pe care o va lua.

"Eu am anunţat retragerea mea ca o formă de protest. Dacă elementele faţă de care am dorit să-mi exprim acest protest rămân valabile, evident şi decizia mea rămâne valabilă", a mai afirmat Adrian Năstase.


Termenul de depunere a candidaturilor pentru conducerea PSD expiră la ora 16:00. Cei care şi-au anunţat până în acest moment intrarea în cursa pentru şefia formaţiunii sunt Mircea Geoană, Victor Ponta, Andrei Alexandru şi Miron Mitrea.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD şi-a anunţat candidatura şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, deşi a fost suspendat din partid, pentru un an, în urma deciziei Biroului Permanent al organizaţiei PSD Ilfov.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD candidaturi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close