Antena 3 CNN Politică Un nou partid a apărut în România. Surpriză uriașă în conducerea lui

Un nou partid a apărut în România. Surpriză uriașă în conducerea lui

Un nou partid a apărut în România. Surpriză uriașă în conducerea lui
06 Iun 2018   •   15:16

Partidul 'Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie' (ADER) vrea să contribuie la diminuarea vrajbei şi discordiei din societatea românească, a declarat, miercuri, preşedintele ADER, Neculai Onţanu.

"Partidul ADER doreşte să contribuie împreună cu alte forţe politice responsabile la diminuarea urii, vrajbei şi discordiei din societatea românească. Noi înţelegem că într-o stare de ură şi vrajbă nu putem construi nimic semnificativ. Marile proiecte naţionale au fost posibile atunci când românii au fost uniţi. Credem că unii au acest interes, să fim dezbinaţi, să nu progresăm. Unele din partide îşi fac dintr-o astfel de politică un obiectiv, încercând să manipuleze populaţia, considerând că o escaladare a conflictelor sociale şi a atitudinilor agresive le fac mai atractive şi interesante pentru populaţie. Populaţia nu mai poate fi astăzi amăgită. Înţelege că agresivitatea politică de cele mai multe ori e sinonimă cu incompetenţa şi demagogia", a spus Onţanu, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că oamenii nu mai suportă starea de confruntare şi vor să vadă că în ţara lor se construieşte ceva.

"Noi nu vom ataca persoanele, fie şi ele din conducerea partidelor. Noi ne vom referi întotdeauna la proiectele de guvernare şi vom face observaţii, prin specialiştii noştri, acolo unde considerăm că măsurile luate de Guvern sau propunerile altor partide nu reprezintă interesele românilor şi ale României", a spus Onţanu.

El a precizat că, pe 23 aprilie, Tribunalul Municipiului Bucureşti a emis o sentinţă civilă prin care a admis cererea formulată de partidul ADER, dispunând înregistrarea lui în Registrul partidelor politice.

"Partidul ADER este un partid al oamenilor şi de aceea un partid pentru oameni. (...) Românii au nevoie de onestitate, de încredere şi loialitate faţă de oameni şi faţă de ţară", a declarat Onţanu.

"Am constituit Biroul executiv naţional, format din 21 de membri, avem în total 39 de organizaţii. Avem organizaţii în 26 de judeţe şi în toate sectoarele municipiului Bucureşti (...) În diaspora avem organizaţii în Anglia, Franţa, Italia, Germania, Austria şi Republica Moldova", a afirmat preşedintele ADER.

El a prezentat câteva din obiectivele pe care şi le propune ADER - să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării, a conştiinţei civice a fiecăruia dintre cetăţenii români; să promoveze politici publice care au în vedere asigurarea sănătăţii populaţiei; să militeze pentru promovarea de politici publice care să ducă la creşterea calităţii învăţământului românesc prin investiţii importante în resursele umane şi în infrastructura educaţională din mediul preşcolar, şcolar, preuniversitar sau învăţământul superior de stat; să promoveze dezvoltarea valorilor democraţiei şi a statului de drept şi independenţa justiţiei.

Onţanu a spus că partidul ADER militează pentru prezenţa activă a României în structurile UE şi euroatlantice.

El a precizat că departamentele de specialitate ale partidului vor elabora proiecte de strategii care să reflecte obiectivele acestei entităţi şi să poziţioneze partidul ADER în zona politică de centru-stânga.

Mircea Coşea, preşedintele de onoare al Asociaţiei ADER, a spus că trebuie reconstruită structura economiei româneşti şi a spus că eficienţa acesteia este sub media europeană.

"Trebuie reconstruită structura economiei româneşti (...) trebuie să trecem la stadiul superior în care să avem centre de cercetare (...) să producem produse de înaltă clasă, să ne valorificăm materia primă", a adăugat Coşea.

×
Subiecte în articol: neculai ontanu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close