Antena 3 CNN Politică Ungureanu: Nu am făcut o promisiune în privinţa recuperării salariale. Eu nu sunt condiţionat de alegeri

Ungureanu: Nu am făcut o promisiune în privinţa recuperării salariale. Eu nu sunt condiţionat de alegeri

Ungureanu: Nu am făcut o promisiune în privinţa recuperării salariale. Eu nu sunt condiţionat de alegeri
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Apr 2012   •   08:37

Declaraţiile susţinute de preşedintele Traian Băsescu privind recuperarea salarială pentru bugetari nu a reprezentat o promisiune, ci un mesaj transmis Parlamentului bazat pe programul de guvernare, a declarat premierul Ungureanu, informează Mediafax. Prim-ministrul a adăugat că o astfel de măsură trebuie analizată cu răbdare.
  
"Nu am făcut o promisiune şi nici preşedintele, s-a adresat de la tribuna Parlamentului către membrii corpului legislativ şi executiv, punând degetul pe programul de guvernare. Nu mergem mai departe de cât ne ţin forţele. Nimeni nu a ieşit să spună că va da de mâine, nimeni nu se joacă cu promisiuni. Eu nu sunt condiţionat de alegerile din iunie", a spus Ungureanu.
   
El a arătat în acelaşi timp că sunt căutate soluţii pentru bugetari, care ar fi categoria cea mai afectată de criza economică.
   
După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.
   
Primul care a vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor a fost preşedintele Traian Băsescu, care a spus în Parlament că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.
   


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close