Antena 3 CNN Politică Unii dintre parlamentarii independenţi vor vota moţiunea de cenzură

Unii dintre parlamentarii independenţi vor vota moţiunea de cenzură

Unii dintre parlamentarii independenţi vor vota moţiunea de cenzură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Apr 2012   •   10:50

Unul dintre deputaţii independenţi, Mircia Giurgiu, susţine că va vota sigur pentru moţiunea de cenzură a opoziţiei, care fi dezbătută vineri în plenul reunit al Parlamentului, iar alţi doi ar susţine moţiunea cu anumite condiţii, informează Agerpres.

După plecarea lui Marian Avram la PSD şi reţinerea lui Mihail Boldea, în grupul deputaţilor neafiliaţi politic au mai rămas doar şapte membri.

Un alt deputat neafiliat politic, Dan Ilie Morega, a spus la rândul său că nu a fost contactat nici de opoziţie, nici de putere pentru a fi convins să voteze într-un fel sau altul. El nu a vrut să precizeze dacă va susţine sau nu moţiunea.

"Voi fi prezent la dezbateri şi voi vota conform convingerilor mele. Votul este secret", a spus el.

Deputatul independent Ioan Munteanu a declarat că, în cazul în care toţi parlamentarii opoziţiei vor fi prezenţi în sala de şedinţă, va vota şi el pentru moţiune, dacă aceştia absentează, el nu va susţine moţiunea.

Un alt independent, Gheorghe Zoicaş, a declarat şi el că va vota pentru moţiunea de cenzură dacă premierul nu-l va remania pe ministrul Turismului, Cristian Petrescu.

Deputatul independent Marian Săniuţă nu a vrut să precizeze cum va vota la moţiune.

Din grupul independenţilor de la Camera Deputaţilor mai fac parte Oana Niculescu Mizil şi Daniel Oajdea.

La Senat sunt doar doi parlamentari independenţi, Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu.

Senatorul Cezar Măgureanu a precizat că va fi prezent la dezbaterea moţiunii. "Nu ştiu ce să vă spun acum. Încă mai stau de vorbă cu electoratului meu. Am chemat la mine primarii. Voi vota în funcţie de electoratul meu", a susţinut acesta.

Moţiunea de cenzură a USL "Opriţi guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", iniţiată de opoziţie, a fost citită luni în Parlament, documentul urmând să fie dezbătut şi votat vineri, de la ora 9.00.

Parlamentarii opoziţiei arată în textul moţiunii de cenzură că în doar două luni, guvernul a devenit o ameninţare la adresa românilor prin politicile pe care le susţine, motiv pentru care cer demiterea Cabinetului Ungureanu.

USL a depus, miercurea trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu.
   
Documentul, intitulat "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
   
Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close