Antena 3 CNN Politică UPDATE. Kelemen Hunor, despre intrarea la guvernare: Vom începe discuţiile cu un acord politic

UPDATE. Kelemen Hunor, despre intrarea la guvernare: Vom începe discuţiile cu un acord politic

UPDATE. Kelemen Hunor, despre intrarea la guvernare: Vom începe discuţiile cu un acord politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2014   •   13:20
UPDATE 13:20 - Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat, la finalul reuniunii, că UDMR va cere un acord cu Guvernul, înainte de a discuta funcţii sau portofolii şi că decizia va fi luată în zilele următoare. 
 
"Mâine sau luni dimineaţă veţi afla mai multe detalii despre acest proiect. Pe de-o parte, criza economică nu a trecut, pe de altă parte, în zona noastră există destul de multă instabilitate politică, România trebuie să rămână un etalon de stabilitate. Decizia noastră nu va fi una doctrinară. Vom duce în Guvern şi valorile PPE, valori din programul nostru politic şi asta va însemna şi un echilibru în Guvern. Legat de discuţiile de astăzi, urmează să ne vedem cu colegii mâine după-masă în Bucureşti."
 
De asemenea, oficialul a explicat că nu poate să transmită semnale prin presă.
 
"Totul se va face conform calculelor din coaliţie. Eu m-am gândit la extrem de multe lucruri, dar nu o să transmit prin presă, nu putem negocia prin presă. Astăzi, aici, în luările de cuvânt, nimeni nu a vorbit despre funcţii sau ministere. Funcţiile sunt importante, necesare, dar nu esenţiale. Programul este cel mai important. Nu vom începe discuţiile cu funcţiile, ci cu un acord politic în concordanţă cu programul de guvernare."
 
----------------------

UDMR va cere astăzi mandat de la Consiliul Reprezentanţilor Unionali pentru a purta negocieri mâine şi luni cu premierul în vederea intrării la guvernare. Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că "pachetul" cu care se va prezenta la negocieri cuprinde trei teme: drepturile minorităţilor, probleme economice şi dezvoltarea infrastructurii.
 
UDMR şi-ar dori două sau trei ministere dacă ar intra la guvernare, însă  acest lucru se va stabili în funcţie de structura coaliţiei guvernamentale, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor la întâlnirea cu organizaţiile judeţele ale UDMR. El le-a expus delegaţilor din teritoriu opţiunile posibile şi i-a avertizat că UDMR trebuie să aleagă până luni.
 
Kelemen Hunor spune că UDMR este în acest moment limba cântarului, iar maghiarii trebuie să aleagă fie în opoziţie, fie în guvern, în anumite condiţii. Liderul UDMR spune că se va prezenta la negocieri cu mai multe teme.
 
Kelemen Hunor spune că autostrada Transilvania, mai ales porţiunea spre Târgu Mureş, constituie un alt punct de negociere. În ceea ce priveşte descentralizarea,liderul UDNMR consideră că este important ca principiul să fie pus în practică şi a declarat că autorităţilor locale care se află în procese pe tema arborării steagului secuiesc nu li se poate nega dreptul de a avea un steag.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close