Antena 3 CNN Politică Văcăroiu: Interimatul se încheie joi

Văcăroiu: Interimatul se încheie joi

Văcăroiu: Interimatul se încheie joi
21 Mai 2007   •   16:59

Proaspăt câştigător al referendumului de sâmbătă, Traian Băsescu a mers luni la Palatul Cotroceni. A avut o discuţie, la cererea sa, cu preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu, iar ulterior Văcăroiu a părăsit Cotrocenii. Biroul Electoral Central urmează să trimită rezultatele referendumului la Curtea Constituţională, care va valida rezultatul de menţinere a lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României. Curtea Constituţională va prezenta Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

UPDATE: Văcăroiu crede că interimatul său la şefia statului se va încheia cel mai probabil joi, când Traian Băsescu trebuie să plece la o reuniune internaţională, miercuri Parlamentul urmând să ia act de raportul Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. ?Acest interimat se încheie cel mai probabil joi dimineaţa. Pentru perioada imediat următoare, adică joi, vineri, sâmbătă, avem un program de acţiuni şi cea mai importantă este întâlnirea şefilor de stat din Europa Centrală, din perioada 24-26 mai, de la Brno. Preşedintele României, de joi intrând practic în atribuţiile sale, va trebui să plece la această acţiune?, a explicat Văcăroiu citat de Mediafax.

Miercuri dimineaţa este programată şedinţa comună a Parlamentului în care se va lua act de raportul Curţii Constituţionale privind validarea referendumului, astfel încât, până miercuri seara, decizia să fie publicată în Monitorul Oficial, iar ?preşedintele Băsescu să plece la întâlnirea şefilor de stat cu toate actele în regulă?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close