Antena 3 CNN Politică Văcăroiu şi-a făcut planuri de preşedinte

Văcăroiu şi-a făcut planuri de preşedinte

Văcăroiu şi-a făcut planuri de preşedinte
18 Apr 2007   •   23:04

În cazul în care preşedintele Traian Băsescu va fi suspendat, prerogativele sale vor fi preluate de Nicolae Văcăroiu. Preşedintele Senatului nu este deosebit de încântat de acest interimat, dar spune că este pregătit să conducă România. Văcăroiu are însă o problemă: trebuie să înlocuiască o mare parte dintre oamenii de la Cotroceni.

?Dacă preşedintele îşi menţine decizia de a-şi da demisia, va trebui schimbată garnitura de la Cotroceni pentru că efectiv nu mai avem preşedinte?. Deja Nicoale Văcăroiu ştie ce are de făcut ca preşedinte. A consultat agendă şi a văzut că anul acesta România organizează summit-ul NATO. ?Preşedintele interimar trebuie să pregătească toată acţiunea, deci sunt multe lucruri de pus la punct?.

Văcăroiu e convins însă că va face faţă. ?Aici nu e vorba de pregătire, să fiţi convinşi că am experienţa necesară pentru insituţia prezidenţială?. Constituţia spune că preşedintele interimar are, cu mici excepţii, aceleaşi atribuţii ca şi preşedintele ales. El nu poate totuşi să adreseze mesaje Parlamentului, nu poate să-l dizolve şi nu poate să convoace referendum.

Observator

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close