Antena 3 CNN Politică Vanghelie: ?Videanu e un măgar, un hoţ şi un nemernic? (VIDEO)

Vanghelie: ?Videanu e un măgar, un hoţ şi un nemernic? (VIDEO)

Vanghelie: ?Videanu e un măgar, un hoţ şi un nemernic? (VIDEO)
03 Iul 2007   •   23:30

Primarul sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, l-a catalogat, marţi, pe primarul general, Adriean Videanu, drept ?un măgar, un hoţ şi un nemernic?, pentru că, spune el, acesta nu doreşte să facă niciun demers pentru a salva de la retrocedare Parcul Bordei. ?Este un hoţ şi un nemernic pentru că a spus că nu face niciun demers şi că el nu este dispus să negocieze cu oameni politici despre Parcul Bordei. El nu discută despre demersuri demagogice. Uită că în campania electorală spunea că totul este politic în România, când eu îi spuneam că primarul general nu trebuie fie politic, ci un om care să lucreze pentru bucureşteni. M-am supărat şi am plecat, pentru că e un măgar. Am venit politicos, nu am vorbit urât şi am depus o asta (n.r. - un memoriu)?, a afirmat Vanghelie, la ieşirea din cabinetul primarului general, după mitingul organizat de mai multe organizaţii neguvernamentale în Cişmigiu, pentru protejarea Parcului Bordei.

REPLICA LUI VANGHELIE:

Edilul sectorului 5 a susţinut că transferul de terenuri propus omului de afaceri Costică Costanda de Traian Băsescu, când acesta a fost primar general, nu s-a realizat în baza unei hotărâri a consilierilor municipali şi, practic, acest lucru este contrar legii. Primarul Vanghelie îi cere primarului general Adriean Videanu să se implice şi să găsească soluţii pentru a transforma Parcul Bordei în teren de utilitate publică, inclusiv cu sprijinul guvernului, dacă este nevoie.

?Vreau să spună cu argumente de ce nu atacă hotărârea instanţei şi nu apără aceste sume, pe care municipalitatea trebuie să le plătească drept daune lui Costanda?, a spus primarul sectorului 5, precizând că este de acord ca proprietarul terenului să primească cele aproape 18 milioane de euro drept despăgubire din partea municipalităţii. El propune să i se dea banii sau să i se dea un alt teren, la schimb. Marian Vanghelie a adăugat că va face toate demersurile politice, astfel încât, la prima şedinţă, consilierii generali să nu voteze nimic din ceea ce se va propune şi să ceară exproprierea terenului pentru utilitate publică.

?Consiliul General al Municipiului Bucureşti va ataca pe căile legale sistarea aplicării hotărârii de instanţă prin care se retrocedează Parcul Bordei şi voi da dispoziţie tuturor parlamentarilor din Bucureşti ai PSD să se întâlnească în sesiune extraordinară, pentru a discuta pe marginea Legii 10 privind retrocedările referitoare la spaţiile verzi?, a mai spus Vanghelie.

În replică, primarul general a menţionat că ?cu un om care este lipsit de educaţie şi care n-are cei şapte ani de acasă este foarte greu să porţi un dialog civilizat?. Videanu a explicat că ?trăim într-un stat de drept în care primarul general nu poate comenta o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă şi irevocabilă. Sub sancţiunea penală, el trebuie să creeze premisele punerii în aplicare a acelei decizii.?

Rompres

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close