Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga: O să avem o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului

Vasile Blaga: O să avem o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului

Vasile Blaga: O să avem o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mai 2013   •   10:19
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă la o întâlnire cu peste 150 de oameni de afaceri din judeţul Satu Mare că partidul pe care-l conduce va formula o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului.
 
'Din punctul nostru de vedere, şi o să avem o iniţiativă legislativă cât de curând, cea mai mare problemă pe care trebuie să o rezolvăm este reducerea fiscalităţii şi apărarea angajatorului. O să avem o iniţiativă în acest sens cât de curând şi Andreea Paul o s-o prezinte public în două săptămâni, lucrăm la ea. Dacă există fel de fel de asociaţii ale tuturor categoriilor sociale, nimeni nu-i apără pe angajatori. Nu există încă cineva care să-i apere pe angajatori în structura lor şi poate că aici este şi o anumită vină a lor că nu au găsit de fiecare dată puncte comune să se apropie unii de alţii', a afirmat Blaga, conform Agerpres.
 
El a susţinut că motorul ţării sunt cei 3,5 milioane de angajaţi din domeniul privat. 
 
'Noi dorim un stat puternic, dar un stat mai mic, mai subţire, un stat mai reformat, mai debirocratizat. Suntem în situaţia în care 39% din PIB provine din impozitul pe forţa de muncă şi atunci, cum să meargă bine ţara asta? Suntem ţara a doua, din păcate, ca povară fiscală din Uniunea Europeană', a apreciat Blaga. 
 
O altă măsură menţionată de liderul PDL este reducerea taxelor. Potrivit acestuia, în momentul de faţă există 234 de taxe, din care la aproximativ 100 costurile de colectare sunt mai mari decât venitul adus statului. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close