Antena 3 CNN Politică Vechea gardă din PSD forţează intrarea la guvernare: Mitrea şi Hrebenciuc susţin o alianţă cu PD-L

Vechea gardă din PSD forţează intrarea la guvernare: Mitrea şi Hrebenciuc susţin o alianţă cu PD-L

Vechea gardă din PSD forţează intrarea la guvernare: Mitrea şi Hrebenciuc susţin o alianţă cu PD-L
03 Dec 2008   •   14:19

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a declarat că, în prezent, este mai uşor de realizat un guvern cu PD-L, decât cu PNL. Potrivit acestuia, este evident că preşedintele Traian Băsescu va susţine o guvernare PD-L.
Declaraţia vine la scurt timp după ce Viorel Hrebenciuc a spus că simte "o alianţă fezabilă intre PSD-PC şi PD-L".
Miron Mitrea a precizat, însă, că varianta ca PSD să rămână în opoziţie nu ar trebui exclusă. "Nu putem nega faptul că există o diferenţă mică faţă de PD-L, în urma alegerilor", a declarat Mitrea.
Cât priveşte candidatul pentru funcţia de premier, liderul social-democrat susţine că, în afară de Mircea Geoană, PSD nu are altă variantă.
MIRON MITREA CREDE CĂ O ALIANŢĂ CU PD-L E MAI UŞOR DE REALIZAT

Viorel Hrebenciuc, omul care nu a lipsit de la nici o negociere importantă în ultimii ani, a declarat că, în acest moment, simte "o alianţă fezabilă intre PSD-PC şi PD-L". Declaraţia vine după ce în presă au apărut fotografii cu liderii PSD şi PD-L ieşind din restaurantul "Select" din Capitală. Ambele tabere spun, însă, că a fost doar o coincidenţă.
VIOREL HREBENCIUC DESPRE VIITORUL GUVERN


Ciudat este faptul că marţi Vioerel Hrebenciuc reprezenta PSD în negocierile cu PNL. Este posibil ca, din cauza poziţiei inflexibile a liberalilor, care ţin cu dinţii de funcţia de premier, Viorel Hrebenciuc să-şi fi întors faţa către PD-L. Posibilitatea unei alianţe PSD - PD-L pare a fi pe placul gărzii vechi din PSD, gruparea din jurul lui Miron Mitrea făcând şi ea presiuni pentru intrarea la guvernare alături de democrat-liberali.
Potrivit acestor declaraţii, se pare că nu se mai aude nimic de solicitarea PSD privind postul de premier. Cu toate acestea, Mircea Geoană nu a făcut nici o declaraţie oficială în acest sens.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea PSD premier
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close