Antena 3 CNN Politică Cine sunt vedetele politicii care rămân în afara Parlamentului

Cine sunt vedetele politicii care rămân în afara Parlamentului

Cine sunt vedetele politicii care rămân în afara Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Aug 2016   •   10:48

Au condus ţara, au condus partide, au făcut şi au desfăcut alianţe, stând în fruntea Legislativului ani de-a rândul. Mulţi politicieni consacraţi, însă, nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament. 

Unii dintre ei au probleme în justiţie, aşa că nu mai pot candida, alţii nu mai au susţinere în partid, dar sunt şi politicieni care pur şi simplu s-au săturat de politică. 

Crin Antonescu, Elena Udrea, Miron  Mitrea, Mircea Geoană sau Valeriu Zgonea sunt doar câţiva dintre politicienii-vedetă pe care nu-i vom mai vedea în următorul Parlament.  

Elena Udrea e fericită. Şi ca să arate asta, tuturor, a găsit o metodă inedită. Cineva i-a scris, cu pixul, pe spate, cuvântul ”fericire”. Apropiata lui Traian Băsescu e atrasă acum, de meditaţie, credinţă şi mai puţin de politică. A anunţat că nu mai vrea să candideze la parlamentare. În schimb, se roagă în fiecare zi, ţine post şi le împărtăşeşte prietenilor de pe Facebook, până şi meniul. Sunt mulţi care spun, însă, că Udrea nu mai candidează din cauza dosarelor în care este judecată. 

După şase mandate şi aproape 24 de ani de activitate în Parlamentul României, Crin Antonescu pune punct carierei sale politice. Rămâne membru în Partidul Naţional Liberal, dar nu mai vrea un loc pe liste. Spune că s-a săturat. 

Pe lista vedetelor care nu vor mai apărea în viitorul legislativ apar şi Viorel Hrebenciuc, Şerban Mihăilescu sau Gabriel Oprea. Nici Miron Mitrea nu mai vrea politică: a fost condamnat definitiv pentru luare de mită şi are drepturile electorale suspendate. 
 
Nici Mircea Geoană nu va mai candida pentru un alt mandat de senator. 

În schimb, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-ar dori să mai ajungă în Parlament. Deocamdată, însă, nu s-a înscris în niciun partid. 

Rămâne de văzut ce va face şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea

Dacă Liviu Dragnea are o condamnare cu suspendare în dosarul Referendumul, liberalul Ludovic Orban este anchetat de procurori. Surse din PNL spun că Orban nu se va regăsi pe listele pentru parlamentare. 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close