Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, felicitări pentru Matteo Renzi și o nouă ”înțepătură” la adresa colegilor de partid

Victor Ponta, felicitări pentru Matteo Renzi și o nouă ”înțepătură” la adresa colegilor de partid

Victor Ponta, felicitări pentru Matteo Renzi și o nouă ”înțepătură” la adresa colegilor de partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mai 2017   •   13:39

Fostul prim-ministru Victor Ponta îl felicită duminică, printr-o postare pe pagina sa de socializare, pe ex-premierul italian Matteo Renzi pentru realegerea sa în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Italia, "cel care a fost atât de blamat şi de trădat atunci când şi-a dat demisia din funcţia de prim ministru şi lider al partidului". 

"Felicitări lui Matteo Renzi - cel care a fost atât de blamat şi de trădat atunci când şi-a dat demisia din funcţia de prim ministru şi lider al partidului într-un moment greu pentru ţara sa - o ţară în care trăiesc şi peste 1,5 milioane de români. Este nu doar un prieten şi un lider european pe care îl apreciez dar şi singurul care ( învăţând din propriile realizări şi greşeli) poate să reformeze şi să construiască un viitor pozitiv pentru Italia", a scris Victor Ponta, duminică, pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul social-democrat a ţinut şi să precizeze că prin afirmaţiile sale nu doreşte să facă nicio paralelă cu el sau cu PSD. 

"Precizare - ca să (...) nu se înece cineva cu oasele de peşte în Deltă zilele astea : nu fac nicio paralelă nici cu mine nici cu PSD / nu există nicio asemănare cu România / doar am felicitat public un prieten care pe care îl apreciez şi care m-a ajutat la nevoie. Clar?", conchide Ponta. 

Fostul şef al guvernului italian, Matteo Renzi, a fost reales detaşat duminică în fruntea Partidului Democrat (PD, centru-stânga), la putere în Italia, el obţinând circa 72% din voturile de la alegerile interne, organizate în cabine de vot improvizate în întreaga ţară şi la care s-au prezentat circa 2 milioane de membri de partid, transmite AFP. 

În vârstă de 42 de ani, Matteo Renzi a demisionat din funcţia de şef al guvernului în decembrie, după respingerea masivă de către italieni la un referendum a reformei constituţionale din care îşi făcuse principalul cal de bătaie. Pe acest fond şi în faţa contestării din partea aripii stângi a PD, el s-a retras la jumătatea lunii februarie de la conducerea partidului cu obiectivul de a obţine o nouă legitimitate într-un nou scrutin, mai notează AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Victor Ponta Matteo Renzi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close