Antena 3 CNN Politică Videanu: Traian Băsescu a făcut un lucru absolut corect. Nimeni nu poate să blocheze actul de justiţie

Videanu: Traian Băsescu a făcut un lucru absolut corect. Nimeni nu poate să blocheze actul de justiţie

Videanu: Traian Băsescu a făcut un lucru absolut corect. Nimeni nu poate să blocheze actul de justiţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    08 Sep 2013   •   17:29
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat că preşedintele Băsescu a făcut un lucru "absolut corect" atunci când a avizat începerea urmăririi sale penale, că nimeni nu poate să blocheze actul de justiţie, arătând că are toate dovezile nevinovăţiei sale, pe care le va da procurorilor.
Întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă, în legătură cu faptul că şeful statului a avizat cererea procurorului general în cazul său, Adriean Videanu a spus: "Mi-aş fi pus întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă domnul preşedinte nu ar fi avizat. Domnul preşedinte a făcut un lucru absolut corect. Eu cred că nimeni din această ţară, indiferent că este o persoană sau o instituţie, nu poate să blocheze înfăptuirea actului de justiţie în România. Ce pot să vă spun este că am în momentul de faţă toate dovezile nevinovăţiei mele, pe care le voi pune la dispoziţia procurorului de caz".
Întrebat despre faptul că i se reproşează că ar fi primit informaţii de la SRI legate de Romgaz şi că ar fi ignorat aceste informaţii, Videanu a precizat că România şi Romgaz nu au fost niciodată în pericol şi nu au fost în situaţii dificile. "În primul rând, Romgaz şi România nu au fost niciodată în pericol. Am avut chiar un plus de capacitate de gaz, înmagazinat după trecerea iernii, au fost 600 de milioane de metri cubi care au rămas în depozitele de gaz, niciodată România şi Romgazul nu au fost în situaţii dificile", a adăugat Videanu, conform Mediafax.
El a mai spus că profitul net al Romgaz a fost în 2009 mai mare decât cel din 2008, iar cel din 2010 a fost mai mare decât cel din 2009 şi că "întotdeauna Romgaz avea lichidităţi în depozite bancare".
"Legat de ceea ce se spune că SRI a informat, vreau să vă spun că nu-mi amintesc, nu am primit niciodată nicio informaţie în care să se spună negru pe alb că la Romgaz a fost constituit un grup infracţional la care trebuie să fiu atent. Informaţii de genul că se pare că, se aude că sunt lucruri care, sigur, la un moment dat, au fost analizate", a explicat Videanu, care a adăugat că va pune toate informaţiile la dispoziţia procurorului de caz.
Întrebat dacă s-a întâlnit cu Ioan Niculae în Modrogan, Videanu a răspuns: "Din câte îmi amintesc, o singură dată sau de două ori m-am văzut în toată cea perioadă cu domnul Niculae". 
El a adăugat că a încercat să evite pe cât a putut să se întâlnească cu Ioan Niculae şi că din câte ştie el acesta nu a sponsorizat niciodată partidul.
Întrebat dacă are în vedere o autosuspendare sau o demisie din partid, Adriean Videanu a spus: "În momentul de faţă deţin informaţiile nevinovăţiei mele, pe care le voi pune la dispoziţia procurorilor, voi fi primul, nu voi aştepta niciodată ca cineva să-mi spună să plec dintr-o funcţie, nota bene, am fost primul parlamentar al României care şi-a dat demisia din Parlament în momentul în care a apărut cazul de incompatibilitate. Voi face întotdeauna gesturi politice care sunt corecte din punctul meu de vedere în situaţia în care se dovedeşte ceva".
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, ministrului Justiţiei cererea de urmărie penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close