Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă cere anchetă la SPP. Cine a sabotat întâlnirea premierului cu Jean-Claude Juncker

Viorica Dăncilă cere anchetă la SPP. Cine a sabotat întâlnirea premierului cu Jean-Claude Juncker

Viorica Dăncilă cere anchetă la SPP. Cine a sabotat întâlnirea premierului cu Jean-Claude Juncker
18 Sep 2018   •   16:19

Este anchetă de proporţii după incidentul de protocol de luni seară, când întâlnirea dintre Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene nu a mai avut loc. Premierul a cerut un raport amănunțit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit și organizat întrevederea.

De asemenea, Guvernul susţine că se impune o analiză și asupra modului în care au acţionat cei de la SPP, dar şi conducerea Aeroportului Băneasa.

Fostul șef SPP Dumitru Iliescu spune că ar trebui anchetat de Parchetul General pentru că este un lucru extrem de grav și că ar putea fi vorba despre neglijență în serviciu. 

„Este un incident deosebit de grav. Ce s-a întâmplat acolo trebuie verificat și de organelle abilitate. Este o activitate deosebită sabotarea unui astfel de eveniment. Principalul vinovat este Protocolul de stat. El se ocupă de organizarea unor astfel de întâlniri și să anunțe orice modificare în timp util. Se cunoștea că aeronava vine mai devreme, trebuia anunțat premierul”, a spus fostul șef SPP Dumitru Iliescu.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close