Antena 3 Politică Vlad Moisescu: La europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE

Vlad Moisescu: La europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE

de G.S.    |    12 Mai 2013   •   15:21
Vlad Moisescu: La europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE
Sursa foto: Foto: Agerpres
Preşedintele Consiliului Director al Iniţiativei România Liberală (IRL), Vlad Moisescu, susţine că la europarlamentarele din 2014 formaţiunile de dreapta din România trebuie să aibă o listă comună de candidaţi, sub sigla PPE.
"În alegerile europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE. PPE este singurul partid de dreapta din Parlamentul European", a declarat Moisescu, duminică, într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.
El a adăugat că salută ideea exprimată recent de preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, privind necesitatea coagulării acestei platforme de dreapta la europarlamentare.
Moisescu a reiterat că IRL este deschisă discuţiilor cu orice formaţiune de dreapta, inclusiv PDL şi Mişcarea Populară, însă întrebat dacă organizaţia sa va accepta să susţină candidaturile Monicăi Macovei sau Elenei Băsescu, el a spus că nu poate da un răspuns acum, însă întrebarea este "foarte bună".
"Discuţia despre oameni trebuie să vină mai târziu", a spus el.
Liderul IRL a arătat că şi la alegerile prezidenţiale IRL poate sprijini un anumit candidat de dreapta, adăugând că dacă activităţile fundaţiei se vor diversifica şi va avea un număr semnificativ de membri, nu este exclusă nici înfiinţarea unui partid.
Pe de altă parte, Moisescu a recunoscut că în ultimele trei săptămâni de la lansarea IRL nu au existat discuţii cu niciuna dintre formaţiunile de dreapta privind colaborări viitoare.
În prezent IRL a primit peste 2.600 de cereri de adeziune, sunt în curs de înfiinţare 11 filiale teritoriale, iar în perioada următoare se va urmări lansarea oficială a unora dintre acestea, îndeosebi la Timişoara, Constanţa, Vrancea, Prahova, Neamţ şi Paris, în Franţa, precum şi prezentarea unui program economic adresat mediului de afaceri.
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat pe 27 aprilie că dreapta românescă este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016.
"Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat că pe acestă listă vrea să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, Iniţiativa România Liberală sau din alte partide şi organizaþii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară.
Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că el crede că reprezentanţii PDL "vor merge singuri la europarlamentare". Vasile Blaga a fost întrebat de ziarişti dacă PDL va avea liste comune cu alte formaţiuni de dreapta la alegerile europarlamentare din 2014, liderul democrat-liberal arătând că acest lucru "este foarte complicat".
 

×
Subiecte în articol: platformã sustinere PPE dreapta infiintare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close