Antena 3 CNN Politică Vosganian: Analiza economică de la Cotroceni este mincinoasă (VIDEO)

Vosganian: Analiza economică de la Cotroceni este mincinoasă (VIDEO)

Vosganian: Analiza economică de la Cotroceni este mincinoasă <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Iul 2007   •   23:24

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a prezentat punctul de vedere oficial al Guvernului ca urmare a deciziei preşedintelui de promulgare a legii pensiilor. ?Guvernul afirmă cu toată responsabilitatea că bugetul de stat are suficiente resurse financiare pentru mărirea pensiilor. În niciun caz nu se va pune problema nerespectării majorării pentru cele 6 milioane de pensionari?.

"Noi am propus preşedintelui că dacă acceptă că Guvernul a identificat banii, să plece acasă, iar dacă nu, plecăm noi. Băsescu s-a temut însă de această provocare, deoarece ştia că există bani?, a amintit ministrul.

Acesta susţine că ?Traian Băsescu era obligat să promulge legea pensiilor pentru că ştia că avem bani să mărim pensiile?. Mai mult, Vosganian consideră că un calcul politic l-a determinat pe şeful statului să încerce să blocheze această lege, doar pentru că nu el a iniţiat-o şi promovat-o. Cât despre previziunile economice ale preşedintelui, Vosganian spune că ?Aşa zisa analiză a experţilor de la Cotroceni este mincinoasă. Argumentaţia este haotică şi ilogică. Discursul lui Traian Băsescu dovedeşte lipsa cunoştinţelor economice?.

"Voinţa Guvernului s-a impus şi în cele din urmă au câştigat pensionarii", a concluzionat ministrul de Finanţe.

Cel de-al doilea ministru numit "incompetent" de către preşedintele Traian Băsescu s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute de guvernul din care face parte. Păcuraru a comentat negativ, însă, cele câteva săptămâni de polemici pe problema pensiilor.

Vosganian: Argumentaţia preşedintelui e haotică şi ilogică:

Reacţie de la Cotroceni
Şi acum din nou punctul de vedere al preşedinţiiei, de data aceasta la declaraţia lui Varujan Vosganian. Potrivit purtătorului de cuvânt Valeriu Turcan: "Demagogia riscă să-l transforme pe Vosganian într-un pericol pentru finanţele publice ale ţării. Pretinde ca stăpâneşte cifrele, dar când le-a cerut preşedintele nu le avea".

Citiţi TRAIAN BĂSESCU A PROMULGAT LEGEA PENSIILOR

Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close