Antena 3 CNN Politică Vosganian: Bugetul nu poate suporta majorările salariale din învăţământ

Vosganian: Bugetul nu poate suporta majorările salariale din învăţământ

Vosganian: Bugetul nu poate suporta majorările salariale din învăţământ
04 Oct 2008   •   18:26

Invitat sâmbătă la Antena 3, ministrul Finanţelor a explicat din nou de ce nu este de acord cu majorarea salariilor din sistemul de învăţământ. Varujan Vosganian susţine că o creştere a salariilor profesorilor ar atrage cereri asemănătoare din partea tuturor bugetarilor. ?Bugetul statului nu poate suporta o cheltuială atât de mare?, a arătat ministrul Finanţelor.
Varujan Vosganian i-a criticat pe parlamentarii care au votat pentru majorarea salariilor profesorilor, fără să indice şi sursa finanţării acestei majorări. Ministrul a reamintit că numai în timpul actualul executiv salariile profesorilor s-au dublat şi că a fost acordată cea mai mare finanţare pentru învăţământul românesc.
Şi analiştii economici susţin poziţia Guvernului. Ei spun că România nu îşi permite să facă astfel de cheltuieli în actualele condiţii financiare internaţionale. Mai mult, Guvernul nu ar face faţă cererilor salariale care vor veni din partea altor sectoare. Potrivit analiştilor financiari, majorarea salariilor profesorilor cu 50% nu este benefică intereselor economiei româneşti.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian majorare salariala
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close