Antena 3 CNN Politică Vosganian, despre legea pensiilor: Este o bubă coaptă. Guvernul îi "lucrează" pe pensionari (VIDEO)

Vosganian, despre legea pensiilor: Este o bubă coaptă. Guvernul îi "lucrează" pe pensionari (VIDEO)

Vosganian, despre legea pensiilor: Este o bubă coaptă. Guvernul îi "lucrează" pe pensionari (VIDEO)
06 Oct 2009   •   21:02

Proiectul de lege a pensiilor, pe care premierul Boc a decis să-şi asume răspunderea, este o "bubă coaptă", care îi "atacă frontal pe pensionari" şi "îi readuce la situaţia de umilinţă în care erau înainte", este de părere fostul ministru al Finanţelor, liberalul Varujan Vosganian.

Invitat alături de Bogdan Niculescu Duvăz, purtător de cuvânt al alianţei PSD+PC şi Cezar Preda, vicepreşedinte PDL, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, fostul ministru a vorbit despre efectele pe care le-ar putea avea asumarea răspunderii, dar şi despre motivele electorale greşite care au dus la această decizie.

"Domnul Boc este foarte abil. Scoate în faţă ceea ce ştie că asmute poporul, adică pensiile mari (...) Legea aceasta face un lucru îngrozitor. După ce ajunsesem să legăm pensia de salariu, astfel încât pensionarul să nu mai fie ţinut la bună voinţa guvernanţilor, ce se întâmplă acum, se reîntoarce pensia la indexare. Ştiţi ce înseamnă asta? La o inflaţie de 3-4% cât urmează să avem în următoarii ani, practic, din clipa în care ieşi la pensie, pensia ta nu mai creşte în termeni reali", a declarat Varujan Vosganian.

VOSGANIAN: LEGEA PENSIILOR ESTE O BUBĂ COAPTĂ



Fostul ministru de Finanţe mai susţine că, într-o ţară ca România, "să vii cu o asemenea măsură, care îi transformă din nou pe pensionari în masă electorală, este jignitor".

"Măcar ăsta era un lucru pe care îl dusesem până la capăt. Reforma pensiilor. Pensionarii erau relativ mulţumiţi. Nu mulţumiţi, pentru că pensiile nu erau mari, dar în orice caz ştiau că pentru ei s-a făcut tot ce se poate. De aceea spun că sunt de acord că Guvernul lucrează. Îi lucrează pe pensionari", a mai spus Vosganian, adăugând că "legea atacă cea mai bună cucerire de până acum a societăţii noastre - că reuşise pe pensionari să-i scoată în afara jocurilor politicianiste şi să-i transforme în beneficiari ai creşterii economice atunci când guvernul este în stare să o aducă".

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor. Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern şi a fost transmis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.



Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close