Antena 3 CNN Politică Vosganian: Doar Băsescu câştigă de pe urma anticipatelor

Vosganian: Doar Băsescu câştigă de pe urma anticipatelor

Vosganian: Doar Băsescu câştigă de pe urma anticipatelor
16 Aug 2007   •   15:16

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, avertizează că o moţiune de cenzură, care ar putea avea ca rezultat final alegerile anticipate, va bloca programele sociale derulate de actualul guvern. Bugetul pe anul viitor ar fi votat abia la începutul anului viitor, blocând inclusiv majorarea pensiilor. În opinia lui Vosganian, singurul care ar avea de câştigat este preşedintele Traian Băsescu.

Vosganian spune că posibila moţiune de cenzură a social-democraţilor ar putea avea ca temă nivelul de trai al populaţiei, care nu a crescut în acelaşi ritm cu economia, sau slaba absorţie a fondurilor europene. ?Această primă posibilă cale de atac este nerelevantă şi nu ia în calcul realităţile economice. Obiectul acestei acţiuni politice este cu totul altul şi nu va avea ca efect decât nerealizarea majorării pensiilor?. Ministrul le-a transmis social-democraţilor că România se află pe locul doi în privinţa programelor aprobate de Uniunea Europeană, primind deja 340 de milioane ¤.

Vosganian a mai spus că problema slabei absorţii a banilor de la Uniunea Europeană este o problemă falsă pe care PSD o foloseşte pentru a putea susţine moţiunea: ?Abia după trei ani se pot face prime judecăţi privind performanţa în absorbţia fondurilor europene. Slovenia, care în primul an nu a atras niciun euro, are acum cel mai mare grad de absorbţie dintre toate ţările care au aderat în primul val.?

Pentru fondurile primite anul acesta, ministrul Economiei şi Finanţelor susţine că România are timp să le cheltuiască până cel târziu în 2010.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close