Antena 3 CNN Război în Israel Cei trei ostatici israelieni uciși din greșeală în Fâşia Gaza erau la bustul gol şi fluturau un steag alb

Cei trei ostatici israelieni uciși din greșeală în Fâşia Gaza erau la bustul gol şi fluturau un steag alb

Au apărut noi detalii despre cei trei ostatici israelieni uciși din greșeală în Gaza de către forțele israeliene. Aceștia arborau un steag alb, potrivit unei prime anchete privind incidentul, a declarat sâmbătă un oficial militar.

Cei trei ostatici israelieni uciși din greșeală în Fâşia Gaza erau la bustul gol şi fluturau un steag alb
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2023   •   15:49

Incidentul a avut loc într-o zonă de lupte intense, unde militanții Hamas operează în civil și folosesc "tactici de înșelăciune", a precizat oficialul, conform Sky News.

Un soldat i-a văzut pe ostatici ieșind la zeci de metri de forțele israeliene în zona Shejaiya, a precizat oficialul.

"Toți sunt fără cămăși și au un baston cu o pânză albă pe el. Soldatul se simte amenințat și deschide focul. El declară că sunt teroriști, ele (forțele) deschid focul, doi sunt uciși imediat", a declarat oficialul militar.

Citeşte şi: Război în Israel, ziua 71: Trei ostatici au fost ucişi accidental de soldaţi israelieni. Sute de protestatari au ieșit pe străzi în Tel Aviv

Cel de-al treilea ostatic a fost rănit și s-a retras într-o clădire din apropiere, unde a cerut ajutor în ebraică, a precizat oficialul.

"Imediat, comandantul batalionului a emis un ordin de încetare a focului, dar din nou se trage spre a treia figură și moare și ea", a spus oficialul. "Acest lucru este împotriva regulilor noastre de luptă", a adăugat el.

Armata i-a identificat vineri pe cei trei ostatici ca fiind Yotam Haim și Alon Shamriz, răpiți din Kibbutzul Kfar Aza, și Samer Talalka, răpit din Kibbutzul Nir Am din apropiere, toți răpiți de Hamas la 7 octombrie.

×
Subiecte în articol: Israel Hamas ostatici Fasia Gaza
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close