Antena 3 CNN Război în Israel Românca de 20 de ani, înrolată în armata israeliană, mărturii cutremurătoare: "Vreau să îmi apăr ţara. Dacă aş fi stat în cameră şi aş fi plâns, nu aş fi ajuns niciunde"

Românca de 20 de ani, înrolată în armata israeliană, mărturii cutremurătoare: "Vreau să îmi apăr ţara. Dacă aş fi stat în cameră şi aş fi plâns, nu aş fi ajuns niciunde"

O româncă din Bihor, în vârstă de 20 de ani, înrolată în armata israeliană, se află chiar în aceste momente la aproximativ trei kilometri de Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   11:34

Din fericire, când Hamas a atacat Israelul cu 5.000 de rachete într-o singură noapte şi a răpit oameni, românca a fost în permisie, însă doi colegi de-ai săi, militari, au fost ucişi de terorişti şi o femeie militar a fost răpită.

Hannah Avram, tânăra de numai 20 de ani, înrolată în armata israeliană, a vorbit, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

"Sunt aproape de Fâşia Gaza, între graniţa cu Gaza şi Egiptul. Am fost acasă, în permisie, (n.r. când Hamas a atacat Israel) şi când au auzit ce s-a întâmplat, ne-au chemat înapoi în armată, toţi care erau acasă şi oamenii care deja au terminat armata", a mărturisit românca.

Citeşte şi: Fratele fetei răpite de Hamas, mărturii emoționante: ”Ne imaginăm cele mai sumbre lucruri. Ne e dor de ea”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am emigrat cu părinţii mei, în urmă cu zece ani. Eu sunt evreică. Aici, şi fetele sunt obligate să facă armata la 18 ani", povesteşte tânăra.

"Vreau să îmi apăr ţara"

"Mă doare rău, dar dacă aş fi stat în cameră şi aş fi plâns, nu aş fi ajuns niciunde. Aşa că trebuie, chiar dacă e dureros să spun asta şi o să ţin minte întotdeauna, să îmi apăr ţara. Ştiu cât de periculos este aici şi cât de greu este să trăieşti aici. Vreau să îmi apăr ţara.

Cel mai greu este să fiu departe de familie, şi de prieteni, şi de casă, dar ce mă ţine aici este gândul că într-o zi o să mă duc acasă", spune tânăra româncă, înrolată în armata israeliană.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close