Antena 3 CNN Război în Israel Teroriștii au eliberat al doilea grup de ostatici, după ore întregi de discuții | Imagini emoționante cu întâlnirea dintre ostaticii eliberați și familiile lor

Teroriștii au eliberat al doilea grup de ostatici, după ore întregi de discuții | Imagini emoționante cu întâlnirea dintre ostaticii eliberați și familiile lor

După o zi plină de tensiuni, în care se părea că armistițiul va fi anulat, teroriștii au eliberat, în cele din urmă, alți 13 ostatici israelieni, dar și patru cetățeni străini, în schimbul a 39 de prizonieri palestinieni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2023   •   10:43

Schimbul a avut loc mult mai târziu, după ce Hamas a acuzat Israelul că a încălcat condițiile acordului. Președintele Joe Biden a vorbit cu liderii din Qatar pentru a media respectarea acordului.

Un nou schimb de prizonieri ar trebui să aibă loc astăzi. Biroul premierului Benjamin Netanyahu a anunțat că a primit deja o listă, iar familiile au fost informate. 

Teroriștii din gruparea Al-Qassam, aripa militarizată a Hamas, au publicat imagini cu momentul în care prizonierii sunt predați echipajelor de la Crucea Roșie. Jihadiștii au eliberat opt copii și cinci femei din Israel și patru cetățeni thailandezi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Al doilea schimb de prizonieri a fost amânat ore bune, după ce Hamas a acuzat israelul că nu a permis intrarea mai mutor camioane cu alimente în nordul Fâșiei Gaza, potrivit presei israeliene.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Hamas, a spus că israelienii manipulează acordul negociat.

În schimbul celor 13 israelieni, 39 de deținuți palestinieni s-au întors acasă. Este vorba despre 33 de minori și șase femei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar.

 

×
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close