Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în Piaţa Universităţii. Sute de suporteri s-au alăturat manifestanţilor

Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în Piaţa Universităţii. Sute de suporteri s-au alăturat manifestanţilor

Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în Piaţa Universităţii. Sute de suporteri s-au alăturat manifestanţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   11:09
Update 23.00 -  A douăsprezecea zi de proteste îndreptate împotriva clasei politice în general, a preşedintelui, a premierului şi a partidului de guvernământ în special s-a încheiat fără violenţe, singurul incident fiind blocarea Bulevardului Magheru pentru câteva minute.

Update 21.45
- Un grup de câteva zeci de tineri au blocat marţi seară, trecerea de pietoni de la Sala Dalles, perturbând pentru scurt timp traficul pe Bulevardul Gheorghe Magheru. Tinerii au venit din zona fântânii. Ei au un banner pe care scrie "Mesaj către Curtea Constituţională: Anticipate, nu comasate; Nu fiţi asasinii democraţiei".

Jandarmii au venit pentru a-i împinge pe trotuar pe protestatarii care strigau "Libertate" şi "Anticipate, nu comasate".


Update 21.00 -
  Un protestatar a fost ridicat din Piaţa Universităţii după ce asupra lui a fost găsit un cuţit. Purtătorul de cuvânt de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, a spus că este vorba despre un tânăr care se afla în zona Teatrului Naţional. El a fost ridicat de jandarmi şi dus la secţia 4 de poliţie, a adăugat Militaru.

Marţi seară, mai mulţi tineri au ofierit flori jandarmilor prezenţi în Piaţa Universităţii. Jandarmii au depus florile primite la Troiţa din piaţă.


Update 19.30 - Aproximativ o mie de oameni protestează, marţi seară, în Piaţa Universităţii. Aproape jumătate dintre ei sunt suporteri ai echipelor de fotbal, informează Mediafax.

Pe bannerele suporterilor se pot citi mesaje precum "Suporteri, nu infractori", "Paşnici, apolitici, uniţi" sau "România pentru România".
   
Pe lângă bannere, suporterii, au adus şi drapele naţionale pe care le-au fluturat pe fondul scandărilor în ritm de peluză la adresa clasei politice în general şi a actualei conduceri în special.
   
Suporterii au scandat însă şi mesaje prin care condamnau adoptarea legii privind combaterea violenţei în sport, dar şi unele mesaje împotriva Jandarmeriei.

Update 18.05 - Aproximativ 200 de persoane protestează marţi seară la Piaţa Universităţii, potrivit estimărilor IGPR. Este cea de a 12-a zi de proteste în Capitală, manifestanţii solicitând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

Spre Piaţa Universităţii se îndreaptă şi participanţi la mitingul organizat marţi de Sindicatul Naţional al Cadrelor Militare Disponibilizate, care au manifestat în faţa Palatului Victoriei şi în faţa TVR.

Update 17.00 -
Câteva zeci de protestatari de protestatari se îndreaptă spre Piaţa Universităţii.
 


Update 16.40 -
Protestul cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă s-a încheiat fără incidente, după ce o delegaţie a acestora a depus la TVR un memoriu în care cer demisia preşedintelui şi a Guvernului, solicitând conducerii televiziunii publice să transmită cerinţele manifestanţilor, informează Mediafax.

UPDATE 15.40 -
Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelo Militare Disponibilizate, a ieşit de la discuţiile pe care le-a avut cu şefia TVR. Dogaru a declarat că protestatarii vor pleca din sediul TVR, dar se vor întoarce mâine dacă televiziunea publică nu va redeveni liberă şi a poporului.

UDPATE 15.00 -
Protestatarii au ajuns la poarta TVR şi încearcă să intre în sediul televiziunii publice. Importante dispozitive de jandarmi asigură protecţia în faţa TVR.

 


UPDATE 14.00 -
Peste 2.500 de protestatari din Piaţa Victoriei au plecat în marş pe Bulevardul Aviatorilor spre Calea Dorobanţilor. Oamenii se vor opri în zona sediului TVR.

UPDATE 12.00
- Peste 2.000 de cadrele militare disponibilizate şi în rezervă protestează în faţa Piaţa Victoriei. Oamenii cer demisia preşedintelui şi a Guvernului. 

Protestatarii scandează "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Singura soluţie, încă o revoluţie" şi au pancarte pe care scrie, printre altele, "Vrem alegeri libere", "Nu vreţi dialog social? Aveţi proteste stradale" şi "24 Ianuarie 1859 - Unirea năzuinţelor, 24 Ianuarie 2012 - Unirea suferinţelor".

Peste 10.000 de oameni sunt a
şteptaţi astăzi să participe la mitingul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Un procuror arădean susţine protestele: Mi-e lehamite de acest Guvern ticălos!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE PROTESTELE DIN PIAŢA VICTORIEI.
 


La protest participă membri ai 16 federaţii sindicale din Învăţământ, Sănătate şi Transporturi.

Manifestaţia este autorizată şi a început la ora 11.30 în Piaţa Victoriei.

Miile de oameni protestează în faţa Palatului Victoriei şi apoi vor participa la un marş pe traseul Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Calea Dorobanţilor, strada Emil Pangrati.

Potrivit organizatorilor, mitingul a fost organizat în semn de solidaritate cu cei care protestează de aproape două săpămâni în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

VEZI AICI HARTA RESTRICŢIILOR RUTIERE DIN DATA DE 24 IANUARIE 2012
 


×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close