Antena 3 CNN Actualitate Oana Stancu: Justiţia din România este un mecanism folosit politic

Oana Stancu: Justiţia din România este un mecanism folosit politic

Oana Stancu: Justiţia din România este un mecanism folosit politic
de M.T.    |    26 Sep 2013   •   15:47

Justiţia din România este un mecanism folosit politic, consideră Oana Stancu, realizatoarea emisiunii "Exces de putere" comentând astfel pe marginea condamnării lui Dan Voiculescu în dosarul Telepatia.

„Nu mai este nimic de mirare. Aduceţi-vă aminte că Adrian Năstase a fost condamnat la fel, fără nicio probă, judecătorii scriind negru pe alb că nu există nicio probă şi că trebuie dat un exemplu. Nu ştiu dacă este întâmplător sau nu că doi adversari politici importanţi a avut Traian Băsescu şi amândoi au fost băgaţi în închisoare fără probe”, a spus Oana Stancu.

„Există tot felul de lucruri care arată că, în România, nu este o justiţie, ci un mecanism folosit politic pentru a-i băga pe unii în închisoare, pentru a-i proteja pe alţii”, a adăugat Oana Stancu.

Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Telepatia". Sentinţa nu este definitivă.

În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Sorin Pantiş a primit aceeaşi condamnare de şase ani, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dosarul a fost deschis în 2007, imediat după ce comisia parlamentară condusă de Dan Voiculescu a decis suspendarea lui Traian Băsescu, iar unul dintre principalele argumente ale procurorilor este că s-a folosit telepatia.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close