Ce a găsit Serghei Mizil într-un mare spital COVID: „Cinci-șase doctori stăteau fără mască, râdeau și fumau”

de Gabriel Dano    |    28 Ian 2021   •   17:00
Ce a găsit Serghei Mizil într-un mare spital COVID: „Cinci-șase doctori stăteau fără mască, râdeau și fumau”

Serghei Mizil s-a confruntat cu virusul SARS-CoV-2, așa că a mers la unul dintre spitalele mari din Capitală pentru a se trata. Însă, ce a găsit în interiorul spitalului l-a șocat. Totul a început încă de la poarta respectivei unități medicale.

„Când am făcut, am zis să nu stau ca găina în casă, am și eu niște relații și am zis: hai, mă, să mă duc la un spital de COVID. Nu-i dăm numele, e spital mare numai de COVID în București. Ajung la poartă, portarii fără mască! 'Ce faci aici, nea Serghei, aici nu intri decât dacă ai COVID.' 'N-am COVID, mă, dar mă așteaptă cineva să-mi facă analizele… Adică am COVID, dar nu sunt confirmat, să văd acum'… Mă uitam la ei: mă, dacă e spital de COVID, cum să vorbești cu oamenii, tu fără mască?

Știam, la televizor, urlau că e full totul… Era un container făcut lângă spital. Am stat o jumătate de oră, singuri, zic: mă, ne-or fi băgat ăștia la protocol. Așteptam să vină bolnavii de COVID. O căldură de muream, eram în maiouri. Mergem la plămâni, nici dracul nu era. Doctorii, în halat, își dădeau măștile jos, fumau.

Mă, eu mă așteptam să vină marțienii ăia în alb. Eram siguri, n-a fost nici dracu. Mi-a zis că am COVID și vorbea cu mine… «dom’le, fumezi?», «da, dom’le, fumez»… au început să fumeze, erau 5-6 medici într-o cameră, acolo, doctorii râdeau, fără măști. Fii atent teorie: cică dacă fumezi, iei mai greu COVID. Și m-am dus acasă… bă, ce arată ăștia la televizor, câtă panică fac ăștia. Eu nu vorbesc de ATI, acolo o fi aglomerat, dar spitalul trebuia să fie plin cu sute de oameni care să vină să vadă, să le facă, să le ia sânge… Nimeni nu era”, a povestit Serghei Mizil, într-o emisiune moderată de Cristi Brancu.
Serghei Mizil infectat cu noul virus

Serghei Mizil susține că toată situația legată de COVID-19 nu este chiar atât de tragică și că deși oamenii sănătoși au făcut o formă ușoară a bolii, așa cum a fost și în cazul lui, decesele au survenit doar în cazul oamenilor care aveau comorbidități.

„Până la urmă, toți care au murit sau care au forme foarte grave, toți au avut probleme, chiar dacă erau tineri. Aveau probleme, ori cu plămânii, ori cu diabetul, ori grași. Unul care are astm și jumătate din plămâni terminați, și de la o răceală moare”, a mai spus Serghei Mizil.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close