Antena 3 CNN Show Showbiz A doua nuntă regală a anului: Prinţul Albert al II-lea de Monaco renunţă la celibat pe 1 iulie

A doua nuntă regală a anului: Prinţul Albert al II-lea de Monaco renunţă la celibat pe 1 iulie

A doua nuntă regală a anului: Prinţul Albert al II-lea de Monaco renunţă la celibat pe 1 iulie
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
24 Iun 2011   •   11:47
Unul dintre cei mai râvniţi burlaci din Europa, Prinţul Albert al II-lea de Monaco, în vârstă de 52 de ani, se va căsători în curând cu înotătoarea sud-africană Charlene Wittstock . Publicaţiile din întreaga lume au început deja să compare evenimentul cu nunta regală din Marea Britanie. Şi comparaţia este una justificată, având în vedere că ceremonia de căsătorie a Prinţul de Monaco se anunţă a fi una fastuoasă, arată Yahoo News.

Supranumit „cealaltă nuntă regală” a anului, evenimentul va începe pe 1 iulie. Bugetul alocat este unul impresionant, de peste 5,6 milioane de dolari, dar este mult sub cel estimat pentru nunta regală din Marea Britanie (30 de milioane dolari). Chiar şi aşa, nunta va fi una memorabilă şi va cuprinde o reprezentaţie a trupei Eagles.

Concertul trupei Eagles va avea loc pe 30 iunie, la ora 22.00, fiind un cadou pentru pentru cetăţenii din Monaco. Intrarea la spectacol este gratuită, dar limitată la 15.000 de locuri.

Pe 1 iulie
, va avea loc cununia civilă din Sala Tronului. Ceremonia va fi transmisă pe ecrane montate în Piaţa Palatului. Seara, va urma un spec­tacol de sunet şi lumini, în aer liber, susţinut de muzicianul francez Jean-Michel Jarre.

Pe 2 iulie, va avea loc ceremonia religioasă la Biserica Sainte Devote. Evenimentul va fi transmis pe ecrane mari, iar procesiunea de întoarcere până la Palatul Prinţului a proaspăt căsătoriţilor va putea fi urmărită din stradă de public.

Peste 200.000 de turişti şi 1.000 de reprezentanţi ai mass media sunt aşteptaţi în principat cu ocazia nunţii regale. Comercianţii au început deja să vândă suveniruri cu chipurile viitorilor miri.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi Charlene Wittstock sunt împreună de trei ani şi s-au cunoscut la Jocurile Olimpice din de iarnă Torino din 2006. De atunci sunt nedespărţiţi şi apar împreună la aproape toate evenimentele publice.

Charlene Wittstock , de naţionalitate sud-africană, s-a născut pe 25 ianuarie 1978, în Zimbabwe. Înainte de a se stabili în Monaco, Charlene Wittstock a fost educatoare şi campioană la nataţie. Ea a câştigat trei medalii de aur la Cupa mondială de nataţie din 2002.

Prinţul Albert are doi copii din relaţii care nu au fost oficializate, însă potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, numai copiii născuţi în cadrul căsătoriei pot moşteni tronul.

Ultima nuntă regală a avut loc în Monaco în anul 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană Grace Kelly.


 

×
Subiecte în articol: nunta regala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close