Angela Gheorghiu, cea mai bună artistă a anului la Classical Brit (VIDEO)

14 Mai 2010   •   19:58
Angela Gheorghiu, cea mai bună artistă a anului la Classical Brit (VIDEO) angela gheorghiu

Un nou triumf românesc peste hotare. Soprana Angela Gheorghiu a fost desemnată cea mai bună artistă a anului în Marea Britanie. A luat premiul cel mare oferit de Asociaţia Britanică a Caselor de Discuri.

Angela Gheorghiu a fost, pentru a doua oară, artista anului la gala premiilor Classical Brit. Soprana a mai cucerit aceeaşi distincţie şi în 2001.

Românca a concurat la aceeaşi categorie cu alte două vedete ale muzicii clasice. Este vorba de violonista şi dirijoarea americană Marin Aslop şi de soprana rusă Anna Netrebko.

Angela Gheorghiu este printre cei mai bine vânduţi artişti de muzică clasică din lume. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu ?Boema?, de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Premiile Classical Brit sunt acordate în fiecare an de asociaţia britanică a caselor de discuri, în urma votului artiştilor, criticilor şi al altor specialişti din domeniu.Antena 3

Parteneri
x close